vestnik

Sirkov trojček za tri točke, Šimundža z mešanimi občutki

Tomo Köleš, 26. 8. 2018
Aleš Cipot
Branilci Aluminija so lahko le opazovali šov Roka Sirka.
Aktualno

Mura je v dobri tekmi z Aluminijem slavila bolj zanesljivo, kot kaže tesen izid

Sobočani in Kidričani so v Fazaneriji na razmočenem igrišču prikazali dobro in zanimivo igro z veliko priložnostmi, Mura pa je slavila bolj zanesljivo, kot kaže tesen izid. Marcel Kene je namreč prekrasen drugi gol za goste s pravo "bombo" v levi zgornji kot dosegel v zadnji sekundi srečanja. Vse do 85. minute pa so črno-beli vodili že s 3:0.


"Čestitam Muri za zasluženo zmago. Mi smo v tekmo krenili izredno slabo, saj smo že po prvih dvajsetih minutah dobili dva zadetka iz protinapadov. Resda smo drugi polčas rezultatsko dobili, a zaostanek je bil prevelik, da bi lahko upali na kaj več kot minimalen poraz. Sicer smo nadaljevali tradicijo, da v zadnjih srečanjih dosegamo najmanj dva gola, a na začetku smo pozabili, da nam samo garaška igra prinaša uspeh. Zato smo po moje že tam izgubili tekmo," je po tekmi šestega kroga prve lige dejal trener Aluminija Oliver Bogatinov.


Dvoboj se je začel z minuto molka in transparentom "R.I.P. Rok", ki ga je domača navijaška skupina Black Gringos pripravila v spomin preminulemu mariborskemu navijaču in dobrotniku Roku Černicu. A že od prvega sodnikovega žvižga in strela Luke Bobičanca v 20. sekundi je bilo jasno, da bo Mura tokrat prikazala povsem drugačen obraz kot pred tednom dni proti Krškemu. Čeprav je bilo v soboških vrstah precej nogometašev, ki so odigrali odlično, je vseeno izstopal napadalec Rok Sirk. Ob učinkovitosti se je izkazal še z do skrajnosti borbeno igro in požrtvovalnim vračanjem v obrambo. Svoj prvi zadetek je dosegel, ko je žogo najprej prestregel Kouter, Bobičanec je z leve strani podal v sredino, kjer Sirku iz bližine ni bilo težko zabiti žoge v mrežo. V 20. minuti je žogo ob robu igrišča zadržal neutrudni Nino Kouter in jo po hitrem prodoru z desne strani milimetrsko natančno podal na glavo Sirku, ki je bil še drugič natančen. Pri njegovem tretjem zadetku je po podaji Šturma najprej strel Maruška odbil vratar Aluminija Janžekovič, a na njegovo nesrečo ravno do razpoloženega Sirka, ki je žogo atraktivno še tretjič poslal v mrežo.



Mura je imela še več resnih priložnosti, a tudi Kidričani so si po prikazanem vsekakor zaslužili zadetek. Tega je v 86. minuti s strelom z desne strani dosegel najboljši igralec gostov Francesco Tahiraj, Kene pa je nato postavil končni izid. "Najpomembneje je, da smo dobili vse tri točke. Drugače pa so moji občutki mešani. Do 85. minute smo prevladovali v vseh elementih igre, potem pa v samo petih minutah dobili dva gola, kar mi nikakor ni všeč. A treba je razumeti fante. Bili so razigrani, vleklo jih je naprej, pri tem pa so pozabili na obrambo. In to so stvari, ki jih moramo prerasti iz kroga v krog," je strnil svoje misli domači strateg Ante Šimundža.

Mura - Aluminij 3:2 (2:0)
Stadion Fazanerija, gledalcev 1200, sodnik: Matej Jug (Tolmin) 7.
Strelci: 1:0 Sirk (v 7. minuti), 2:0 Sirk (20.), 3:0 Sirk (55.), 3:1 Tahiraj (86.), 3:2 Kene (93.).
MURA: Šafarić 7, Peričić 7, Kozar 7,5, Bobičanec 7, Maruško 8, Kouter 8 (od 85. Maroša 7), Kous 7,5, Sirk 9 (od 70. Karničnik 7), Lorbek 8, Šušnjara 7 (od 77. Horvat 7), Šturm 7.
ALUMINIJ: Janžekovič 7, Grgić 6,5, Kontek 6, Gliha 7, Krajnc 6 (od 80. Kene 7), Petrovič 6,5, Horvat 6, Jakšić 6,5, Vrbanec 7 (od 80. Marinšek 6), Tahiraj 7,5, Kidrič 7 (od 63. Trdina 6).
Rumeni kartoni: Šturm, Šušnjara, Peričić; Jakšić, Petrovič; igralec tekme: Rok Sirk (Mura).



Mura-Aluminij fazanerija 1.snl