vestnik

Sklad kupil 77 hektarjev kmetijskih zemljišč

Majda Horvat, 18. 3. 2020
Nataša Juhnov
Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov je plačal kupnino v višini 532 tisoč evrov za 77 hektarjev kmetijskih zemljišč, ki so jih prodajali v stečajnem postopku Bioplinarne Gjerkeš Dobrovnik.
Aktualno

Ponudb za zakup zemlje bo več, sklad proučujejo tudi možnost o oddaji kmetom zaradi arbitražnega sporazuma

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov je 28. februarja plačal kupnino v višini 532 tisoč evrov za 77 hektarjev kmetijskih zemljišč, ki so jih prodajali v stečajnem postopku Bioplinarne Gjerkeš Dobrovnik.

Murskosoboško okrožno sodišče je zato že izdalo sklep, da kupec lahko prevzame kupljeno premoženje, vpis v zemljiško knjigo pa še ni bil izveden. Kot so nam sporočili s sklada, po vpisu v zemljiško knjigo potrebuje še dva do tri mesece do objave ponudb za zakup. Zemljišča so namreč razpršena in bo zato ponudb več, pričakovati pa je tudi mogoče, da bodo postopki oddaje potekali celo leto. Ponudbe bodo tudi pripravljene v kombinaciji s preostalimi odkupljenimi zemljišči.  

"Obenem bomo preverjali, če bi katero od zemljišč lahko oddali kot nadomestno po zavezi iz Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške (ZUVRAS)," so nam še odgovorili s sklada.

bioplinarna-gjerkeš zemljišča sklad