vestnik

Škof Štumpf bo prejel priznanje predsednice Madžarske

vestnik.si, 10. 11. 2022
Jure Zauneker
25. novembra bo škof dr. Peter Štumpf prejel na generalnem konzulatu Madžarske v Lendavi priznanje predsednice Madžarske Katalin Novak.
Aktualno

Predstavniki civilne iniciative, ki opozarjajo na širjenje vpliva Madžarske v Sloveniji, priznanje povezujejo z nedavnim srečanjem vernikov v Beltincih.

Župnija Lendava je v župnijskem listu napovedala dogodke, ki jih pripravljajo v okviru tridnevnice pred osrednjim praznikom župnijske zavetnice svete Katarine. Na praznični dan, 25. novembra, bo škof dr. Peter Štumpf prejel na generalnem konzulatu Madžarske v Lendavi priznanje predsednice Madžarske Katalin Novak. Temu dogodku bo sledila slovesna sveta maša, ki ji bo prisostvoval tudi apostolski nuncij v Sloveniji nadškof Jean-Marie Speich, blagoslovil pa bo tudi obnovljen Banffiyev kelih, najdragocenejši predmet župnije.

Priznanje madžarske predsednice škofu Štumpfu člani civilne iniciative, ki opozarjajo na širjenje in krepitev vpliva madžarske države v Sloveniji, povezujejo z nedavnim srečanjem vernikov iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske v Beltincih. Priznanje naj bi potrjevalo, da je srečanje bilo pomembno in v interesu madžarske države.

priznanje madžarska škof-peter-štumpf