vestnik

Skupina Panvita začela z investicijo v steklenjak za celoletno lokalno pridelavo solate

Vestnik.si, 12. 6. 2024
Skupina Panvita
Skupina Panvita je začela z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate.
Aktualno

Zagon proizvodnje je predviden junija prihodnje leto, vrednost naložbe pa je ocenjena na 9 milijonov evrov.

Skupina Panvita se podaja v prihodnost z investicijo v steklenjak namenjen pridelavi solate. Zagon proizvodnje je načrtovan junija prihodnjega leta, pri čemer je vrednost naložbe ocenjena na 9 milijonov evrov.

Steklenjak, ki bo zasedal skupno površino 2 ha pridelovalne površine, bo namenjen pridelavi solatnic s poudarkom na visokotehnološki pridelavi zelenjave skozi vse leto. Gre za napreden sistem gojenja na premičnih gojitvenih kanalih, ki omogoča nadzor in uravnavanje mikroklimatskih pogojev. Na letni ravni se predvideva pridelava kar 4 milijonov glav solate.

Panvita, kot vodilna vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji, nenehno stremi k izboljšavam in razvoju. Njihova zaveza k ponudbi kakovostnih in svežih lokalnih izdelkov jih uvršča na prvo mesto med slovenskimi potrošniki, zato se nenehno trudijo za širjenje ponudbe visokokakovostne lokalne hrane ter uvajanje inovativnih rešitev. Investicija v steklenjak sledi tej zavezi k ponudbi kakovostnih, svežih, lokalnih in trajnostnih izdelkov.

"Investicija v steklenjak je zaveza k trajnostnemu in inovativnemu kmetijstvu. S tovrstnimi naložbami si prizadevamo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov. Verjamemo, da bomo s tem pripomogli k boljši prehranski varnosti in dostopnosti svežih, kakovostnih zelenjavnih pridelkov za slovenske potrošnike. Naš cilj je ustvariti dodano vrednost za celotno skupnost in hkrati slediti načelom trajnostnega razvoja," je poudaril izvršni direktor Skupine Panvita Toni Balažič. 

skupina-panvita, steklenjak, investicija
Skupina Panvita
Skupina Panvita je začela z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate.

skupina-panvita steklenjak investicija