vestnik

Skupina Prima, ki v Murski Soboti odpira prvi salon v Sloveniji, razkrila načrte

Rok Šavel, 20. 1. 2024
Skupina Prima
Stanovanje s pohištvom Prima v klasičnem slogu
Aktualno

Obljubljajo pametne rešitve glede pohištva, 3D načrtovanje in celo kavarno. Odprtje prvega salona v Sloveniji načrtujejo spomladi v BTC City Murska Sobota.

Prvi smo poročali, da bo vrzel po odhodu zabaviščnega parka Woop in Interspar restavracije v BTC City Murska Sobota zapolnil hrvaški pohištveni gigant, ki ima v Sloveniji sicer že nekaj časa ustanovljeno podružnico Prima pohištvo, a doslej še ni vstopil na trg z lastno poslovalnico. No, zdaj je Skupina Prima, ki se ponaša s tem, da je največji poslovni sistem za proizvodnjo in prodajo pohištva v regiji, s skoraj 30-letno tradicijo v oblikovanju, proizvodnji ter prodaji sodobnega in kakovostnega pohištva, razkrila načrte odprtja svojega prvega salona pohištva v Sloveniji, kar naj bi se zgodilo še to pomlad. Družinsko podjetje je v preteklih letih razvilo uspešen poslovni sistem s sedmimi lastnimi proizvodnimi obrati na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini ter obsežno maloprodajno mrežo s skoraj 70 saloni na Hrvaškem in v Severni Makedoniji, v soboškem BTC-ju pa obljubljajo bogato ponudbo modernega pohištva in dekoracij po dostopnih cenah v 2700 kvadratnih metrov velikem prodajnem prostoru.

Lastnik in direktor Prime Renato Radić
Skupina Prima
Lastnik in direktor Prime Renato Radić

Prima Barcelona garnitura
Skupina Prima
Prima Barcelona garnitura.

»Na trgu smo se uveljavili kot največji hrvaški proizvajalec, zato je bila širitev maloprodajne mreže v regiji logična poslovna poteza. Otvoritev prvega salona v Sloveniji načrtujemo to pomlad v Murski Soboti, kjer vidimo velik potencial,« je povedal Renato Radić, lastnik in direktor Skupine Prima, ter dodal: »Načrt je, da bo salon v Murski Soboti urejen po konceptu »100 % tvoje«, ki je zasnovan na evropski ravni. Našim kupcem želimo čim bolj olajšati izbiro sloga, s katerim lahko opremijo celoten dom. S pomočjo naših prodajnih svetovalcev in ponujenih orodij lahko izberejo materiale ter tako ustvarijo notranjost na katero bodo ponosni. Zahvaljujoč lastni proizvodnji, ki uporablja najkakovostnejšo domačo surovino, izstopamo na trgu, saj smo edini, ki kupcu ponujamo možnost opremljanja vseh prostorov doma v enakem slogu, barvah ali materialih.«

Kuhinja Prima po meri Stela
Skupina Prima
Kuhinja Prima po meri Stela

Prostor za 3D načrtovanje daje stranki svobodo pri personalizaciji notranjosti
Skupina Prima
Prostor za 3D načrtovanje daje stranki svobodo pri personalizaciji notranjosti.

Primin salon v Murski Soboti bo imel namreč prostor za 3D načrtovanje, ki bo zasnovan kot prostor, kjer bodo kupci lahko otipali vse tkanine in doživeli teksture. V novem salonu Prima bo pohištvo in dekoracija na voljo za vsak prostor doma, in sicer predsobo, spalnico, dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico, otroško sobo, pisarno, kopalnico in zunanjo teraso, po nakupu pohištva pa se bodo kupci lahko sprostili v kavarni Prima, napovedujejo v družbi. Izpostavljajo tudi, da imajo razvit proces B2B sodelovanja, pri čemer so njihovi prodajni zastopniki na voljo vsem zainteresiranim investitorjem, izvajalcem, arhitektom, notranjim oblikovalcem in drugim poslovnim partnerjem na slovenskem trgu. Ob tem velja dodati, da je na zaposlitvenih portalih ta hip moč zaslediti, da za potrebe poslovalnice v Murski Soboti med svoje vrste vabijo notranje oblikovalce, prodajne svetovalce in monterje pohištva. 

Načrti Lesnine zastali

Na drugi strani BTC oziroma skoraj čez cesto medtem še zmeraj sameva okoli 20 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče v lasti avstrijskega pohištvenega giganta Les-MMS, kjer so načrti za gradnjo trgovskega centra Lesnina Momax ponovno zastali. Čeprav je družba že pred dvema letoma sprožila postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja, nam je Frank Roman, vodja marketinga družbe Les-MMS, dejal, da žal nimajo nobene informacije, kdaj naj bi se projekt nadaljeval.

Skupina Prima
V salonu Prima, urejenem v konceptu 100% tvoje, obljubljajo, da boste našli pohištvo za opremo celotnega doma
prima-pohištvo btc-murska-sobota odprtje-poslovalnice