vestnik

(VIDEO) Skupina Romano Glauso je izdala novo pesem

Vestnik, 29. 11. 2020
Osebni arhiv
Romanu glauso
Aktualno

Pesem Lari fari so snemali v času karantene, sovpada pa s časom, v katerem živimo.

"Lari Fari je naslov nove pesmi z našega prvega studijskega albuma, ki je v celoti pripravljen.  Naša želja je, da bi prvi album izdali ob predstavitvenem koncertu," pravijo. Pesem Lari fari so snemali v času karantene, sovpada pa s časom, v katerem živimo.
"Zato jo v času pandemije koronavirusa podarjamo Sloveniji z željo, da se po deželi širita optimizem in pozitivna energija. Skladba je  preplet različnih žanrov in vplivov, brez obremenjevanja s tem, kaj lahko in česa ne smemo. To pa v teh turbulentnih časih pride še kako prav."

K sodelovanju so povabili pevko Sašo Debeljak, ki je v preteklosti sodelovala s številnimi glasbenimi izvajalci različnih žanrov in ima rada glasbo ter ni obremenjena z zvrstjo. Gre za zelo energično in zabavno skladbo z odličnim besedilom, v kateri je vzpostavljena prava receptura ritma, harmonije in melodije. Glasbo za skladbo Lari fari je napisal Darko Rudaš, frontman skupine Romano Glauso, besedilo je prispeval Drago Horvat, produciral pa jo je Peter Ošlaj.

Pesem govori o fantu, ki ob poskočnem ritmu polke išče plesalko. Pristopi do dekleta in jo povabi na plesišče, a se hkrati boji, da bo zavrnjen saj je slišal, da so dekleta izbirčna in ne plešejo rada. Slednja mu odgovori, da so to »lari fari« govorice, saj smo Slovenci veseli ljudje in da se tu, na sončni strani Alp, poje in pleše od davnin. 

romano-glauso pesem