vestnik

Skupščina TZLV za zaprtimi vrati. Imenovali so novo predsednico

Vestnik.si, 22. 3. 2024
Vestnik.si
Eva Marija Banutai je osem let vodila tudi lendavsko območno obrtno-podjetniško zbornico, vodenja pa predala decembra 2018.
Aktualno

Eva Marija Banutai, nekdanja lendavska gostinka, nova predsednica Turistične zveze Lendava vabi (TZLV).

Na to mesto so jo imenovali na 10. redni skupščini TZLV, ki jo je v imenu izvršnega odbora zveze sklicala Metka Sabo Gerenčer. Razrešili in izvolili so tudi preostale organe zveze. 

Skupščina, na kateri je sodelovalo 13 od skupno 17 članov z glasovalno pravico, je bila izvedena za zaprtimi vrati, kar pomeni, da so varnostniki preverjali identiteto in upravičenost posameznikov do vstopa v prostore zveze na Kranjčevi ulici v Lendavi. Seja je bila končana v manj kot eni uri, s tem da kljub prejšnjim napovedim, da bi na nji obravnavali tudi poročilo nadzornega odbora o poslovanju TZLV v letih 2022 in 2023, sklicateljica skupščine tega ni uvrstila na dnevni red.

simbolična, dron, lendava, vinarium, razgledni-stolp, gorice, vinogradi
Jure Kljajić
Upravljanje lendavske, regijske in tudi slovenske turistične zanimivosti se je znašlo povsem na dnu. Bo novi predsednici TZLV uspelo zagnati delo v prihodnje ne da bi bilo to obremenjeno s preteklimi nerešenimi zadevami?

Predsednik nadzornega odbora Dejan Süč na volilno skupščino ni prišel, je pa v objavi na svojem facebook profilu napovedal, da se z 20. marcem "... moja vloga v Turistični zvezi Lendava vabi (TZLV), upravljalcu stolpa Vinarium, v kateri sem v različnih vlogah sodeloval od leta 2019, zaključuje." Opisal je tudi svoje videnje situacije in potek nekih dogodkov, ki kažejo na razsežnost konflikta med deležniki, ki se je še poglobil s sporno razrešitvijo dosedanje predsednice Marine Totić. Zapis je končal z mnenjem: "Še vedno pa ostajam na stališču, da bi moral s stolpom Vinarium upravljati javni zavod in le na tak način bi bilo njegovo poslovanje javno in transparentno. Ko bo dovolj politične volje v občinskem svetu se bo to tudi zgodilo. Svoj umik iz TZLV sem obljubil tudi sam. In z današnjim dnem obljubo tudi izpolnjujem."

tzlv eva-marija-banutai predsednica dejan-süč