vestnik

Slavnostno odprli obnovljeno cesto Boreci - Logarovci

Marina Vrbnjak, 15. 12. 2019
Marina Vrbnjak
Uradno odprtje ceste Boreci - Logarovci
Aktualno

V Občini Križevci so danes uradno odprli obnovljeno lokalno cesto v dolžini 1320 metrov in dograjeno kolesarsko stezo.

Kot je v nagovoru povedal župan Branko Belec, gre za največjo investicijo v letošnjem letu in drugo največjo investicijo v zgodovini občine Križevci, kar se tiče lokalne cestne infrastrukture. »Zato imamo danes razlog za veselje, zadovoljstvo in praznovanje,« je dejal pred številnimi občani, ki so se dogodka udeležili.

odprtje-ceste, prerez-traku
Marina Vrbnjak
Uradno odprtje ceste Boreci - Logarovci

V okviru investicije, katere vrednost je znašala slabih šeststo tisoč evrov, so rekonstruirali obstoječo lokalno cesto v dolžini 1320 metrov, ki povezuje pred leti rekonstruirano lokalno cesto in zgrajen hodnik za pešce v naselju Boreci z regionalno cesto v naselju Logarovci. Hkrati so zgradili dvosmerno kolesarsko stezo v širini dveh metrov. Za obnovo so se odločili, ker so se na obstoječi cesti pojavili večji posedki in mrežaste razpoke, bankine pa so bile pogreznjene.

odprtje-ceste, prerez-traku
Marina Vrbnjak
Investicija je znašala slabih šeststo tisoč evrov.

»Hvaležen sem občinskemu svetu, ki je to cesto, ki povezuje severni in južni del občine, prepoznal kot nujno investicijo,« je še povedal. Cesto so razširili na minimalno širino cestišča 5,5 metrov, uredili obojestransko odvodnjavanje, zamenjali obstoječe cevne propuste ter uredili dovoze. Uredili so tudi podhode za dvoživke in ograje za usmerjanje dvoživk. Daljnovode, ki so bili prej v zračni liniji so dali pod zemljo. Dodatno pa so zgradili otok za umirjanje prometa, ki po besedah župana sicer »buri duhove«. Gradbena dela sta izvajali podjetji GMW Weindorfer iz Turjancev in Legartis iz Lendave. »Ta cesta nedvomno pomeni dvig varnosti in kvalitete bivanja,« je zaključil svoj govor.

odprtje-ceste, prerez-traku
Marina Vrbnjak
Idejni oče obnove te ceste je bil občinski svetnik Branko Slavinec.

Za večjo varnost udeležencev v prometu

Idejni oče obnove te ceste je bil občinski svetnik Branko Slavinec. "Ta cesta ni bila obnovljena za povečanje pretoka prometa skozi vas Boreci, temveč da se zagotovi večja varnost za vse udeležence v prometu,« je dejal in se zahvalil vsem, ki so podprli in pomagali pri izvedbi tega projekta. Dogodka se je udeležil tudi domači župnik Štefan Vinkovič, ki je blagoslovil cesto.

Boreci obnovljena-cesta križevci-pri-ljutomeru