vestnik

Slovenska hiša v Parizu tudi s prekmurskim pridihom. Puconsko podjetje je dobavitelj uradnemu ponudniku gostinskih storitev

Vestnik.si, 26. 7. 2024
FB Slovenia Olympic Team
Slovenska hiša v Parizu.
Aktualno

Slovenska hiša je namenjena promociji države v najširšem smislu.

Zvečer se bodo z otvoritveno slovesnostjo odprle poletne olimpijske igre v Parizu. V francoski prestolnici je tudi Slovenska hiša, ki bo vse do 11. avgusta združevala šport, gospodarstvo, turizem, kulturo, znanost, naravno dediščino ter gastronomijo. Nahaja se v pariškem parku La Villette, namenjena pa je promociji Slovenije v najširšem smislu. V Slovenski hiši si bo možno ogledati prenose športnih tekmovanj, potekale bodo okrogle mize na različne tematike, pomembna bo tudi za mreženje. 

Poskrbljeno bo tudi za kulinarično predstavitev Slovenije in uradni ponudnik catering storitev v Slovenski hiši je Jezeršek gostinstvo, ki bo skupaj z dobavitelji odgovorno za predstavitev slovenske kulinarike in kakovostno izvedbo gostinskih storitev. Jezeršek gostinstvo ima že več kot 40-letno tradicijo in izkušnje na področju gostinstva ter organiziranja kulinaričnih doživetij. 

V teh dneh Luka Jezeršek, ki ga mnogi poznajo tudi kot sodnika v oddaji MasterChef Slovenija,na družbenem omrežju Tik Tok predstavlja svoje dobavitelje in ponudnike, z izdelki katerih bodo pripravljali kulinarično zgodbo. V enem od posnetkov je bil tudi v puconskem podjetju Vigros. "Naša naloga je, da v Slovenski hiši Slovenijo predstavimo skozi okuse. To je naš cilj in zato potrebujemo dobre in zanesljive lokalne dobavitelje," je dejal, v opisu pa je zapisano, da je Vigros že vrsto let njihov dobavitelj.

@jezersekcatering Te zanima zakaj so naše jedi tako zelo okusne? 😋 Dobavo kvalitetnih in lokalnih sestavin za pripravo vrhunskih jedi že vrsto let zaupamo našemu zanesljivemu partnerju - podjetju Vigros iz Prekmurja. Zakaj, si pa poglej v videu? 👆 #zjezerskivslovenskohiso2024 #jezerskovdobavitelj #jezersek #lukajezersek #vigros #lokalno ♬ original sound - Jezeršek

Če vam posnetka ne odpre, si ga lahko ogledate TU

Dodajmo še, da so se Jezerškovi ekipi v Parizu pridružili tudi štirje finalisti razpisa Z Jezerški v Slovensko hišo 2024 in ambasadorka gostoljubja Klara Šmigoc.

olimpijske-igre vigros jezeršek slovenska-hiša