Po številnih dogodkih, ki so se letos že zvrstili na prenovljeni Slovenski ulici, med drugim Soboški dnevi in Teden državnosti, bo mestno jedro to soboto, 4. septembra prizorišče za ljubitelje dobre kulinarike. Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot, ki mu predseduje Janko Kodila, letos že enajstič pripravlja festival, namenjen predstavitvi vrhunske prekmurske kulinarike ter ohranjanja tradicije s pridihom sodobnosti, v sklopu kateraga se promovirata dva najbolj prepoznanvna regijska izdelka: Prekmurska šunka in prekmurska gibanica.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
V sklopu dogodka se bo izvedlo tudi ocenjevanje izdelkov, predstavili pa se bodo tudi prekmurski vinarji in drugi ponudniki lokalnih izdelkov. Tako zagotovo ne bo manjkalo lokalnih kulinaričnih specialitet kot so bograč, langaš, bučno olje, pa tudi specialitete z drugega brega reke Mure kot je denimo prleška tünka.
Pester glasbeni program, prihodnji dogodki še v zraku
Soorganizator letošnjega festivala sta Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ki je poskrbel za pester zabavno-glasbeni program. Nastopili bodo Marko Banda, KUD Beltinci, Romano Glauso, Ljudski pevci in godci, Gorički Lajkoši, Eroplan Jazz Band in zvečer še Prašnati za odličen zaključek spremljevalnega programa ob kulinaričnem dogajanju.
Direktorica ZKTŠ Murska Sobota Brigita Perhavec je ob tem glede načrtov za jesen dejala, da so vsi tradicionalni dogodki, kot so Trezino in Mikloševo senje, Martinovanje in drugi, še zmeraj v zraku, saj ne vedo, kako dolgo bodo ukrepi še dopuščali izvedbo množičnih dogodkov.