vestnik

Slovenski odbojkarji četrti najboljši na svetu

Vestnik.si, STA, 11. 9. 2022
Profimedia
Brazilci so bili previsoka ovira za naše odbojkarje.
Aktualno

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu osvojila četrto mesto. Potem ko se je v domačem delu uvrstila v polfinale, je v Katovicah izgubila oba dvoboja, po Italijanih v polfinalu jih je v malem finalu premagala še Brazilija. Brazilci so bili boljši s 3:1 (18, 18, -22, 18).

Slovenskim odbojkarjem ni uspel veliki met, da bi se po treh srebrnih kolajnah na evropskih prvenstvih okitili tudi s kolajno na svetovnem prvenstvu. Izbranci Gheorgeja Cretuja so se sicer srčno borili, a v odločilnih trenutkih niso našli orožja za brazilske začetne udarce, ki so bili razlog, da se Južnoameričani veselijo svojega sedmega odličja na svetovnih prvenstvih, prvega bronastega.
Za razliko od tekme z Italijani so tokrat varovanci Gheorgeja Cretuja z izjemo tretjega nize dobro začeli, toda le majhen padec zbranosti so izkušeni tekmeci znali izkoristiti, si priboriti prednost in jo držati do konca. Slovenci so zaostajali z 0 : 2 v nizih in 8 : 14 v tretjem, toda niso se hoteli predati in so tekmeca z osvojenim nizom in tudi vodstvom 4 : 0 v četrtem nizu prestrašili, a kakovost je bila vendarle na strani Brazilcev, ki so zasluženo zmagali.

odbojka sp
Kaj zdaj berejo drugi