vestnik

Slovesnost ob kulturnem prazniku in likovna razstava v Dobrovniku

Jože Gabor, 12. 2. 2022
Jože Gabor
Slovesnost ob kulturnem prazniku v Dobrovniku.
Aktualno

V avli dobrovniškega kulturnega doma so sinoči pripravili slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku.

Odprli pa so tudi razstavo likovnih del, ki so poleti nastala na Mednarodni likovni koloniji Bukovniško jezero 2021, na kateri je sodelovalo 40 ljubiteljskih slikarjev.  
Ob tej razstavi so pripravili še razstavo likovnih in literarnih del o Bukovniškem jezeru, ki so jih ustvarili šolarji Dvojezične osnovne šole Dobrovnik. Gledališka predstava Hotel Opera Društva 2020 Ljutomer pa je zaradi bolezni v igralski skupini odpadla. 

razstava, dobrovnik, slovenski-kulturni-praznik
Jože Gabor
Slovesnost ob kulturnem prazniku v Dobrovniku.

V kulturnem programu sta nastopili vokalistka Tanja Koroša in recitatorka Ana Toplak, nastope šolarjev Dvojezične osnove šole Dobrovnik pa so zaradi epidemičnih razmer posneli prej in so jih predvajali na platno. Razstavo Bukovniško jezero 2021 sta organizirala lendavska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, pri organizaciji dogodka pa je sodelovala tudi občina Dobrovnik. Odprl jo je likovni kritik in kustos Mario Berdič Codella, ki je lani poleti tudi prisostvoval ustvarjanju 40 ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev pri Bukovniškemu jezeru.

razstava, dobrovnik, slovenski-kulturni-praznik
Jože Gabor
Slovesnost ob kulturnem prazniku v Dobrovniku.

Strokovni vodja, ki je ljubiteljskim slikarjem svetoval pri ustvarjanju, je bil akademski slikar Duško Abramušić. Udeleženci, ki so slikali v senci dreves na različnih lokacijah v okolici jezera, so bili z različnih območij Pomurja, pa tudi iz Polzele, Celja, Velenja in drugih krajev. 
slovenski-kulturni-praznik DOBROVNIK razstava
Kaj zdaj berejo drugi