vestnik

SLS za reorganizacijo Krajinskega parka Goričko

Timotej Milanov, 28. 5. 2018
Nataša Juhnov
Podpredsednica stranke Jasmina Opec Vöroš si želi več povezovanja med pridelovalci na Goričkem.
Aktualno

V Murski Soboti so strankin volilni program predstavili pomurski kandidati Slovenske ljudske stranke Jasmina Opec Vöröš, Maja Papič Lindič in Rok Zver  

Podpredsednica SLS Jasmina Opec Vöroš, ki kandidira v prvem soboškem okraju, je prepričana, da se bo stranki uspelo vrniti v državni zbor in da bo del prihodnje vlade. Sama, kot pravi, vidi možnosti za razvoj regije med drugim v povezovanju lokalnih pridelovalcev na Goričkem, v stranki pa se zavzemajo tudi za reorganizacijo Krajinskega parka Goričko. »Da bo ta predstavljal večje koristi za ljudi, ki živijo na njegovem območju.« Pri tem si bodo v stranki prizadevali za odpravo nekaterih administrativnih ovir. »Ljudje nam veliko govorijo o dolgotrajnosti postopkov, če želijo izvesti kakšne investicije, določena soglasja morajo pridobivati celo v Ljubljani na različnih ministrstvih in agencijah. Če že imamo krajinski park, v katerem želijo ljudje razvijati določene izdelke in storitve, moramo o potrebnih soglasjih odločati v Prekmurju, sedaj pa vse potuje v Ljubljano, kjer se zadeve včasih ustavijo za več mesecev ali celo let. Želimo torej odpraviti omejitve, ki jih imajo ljudje na tem območju, saj menimo, da je možno spodbujati gospodarstvo in kmetijstvo ter sočasno ohranjati naravo,« pravi Opec Vöröševa.



Maja Papič Lindič, ki kandidira v drugem soboškem okraju, izpostavlja potrebo po decentralizaciji Slovenije. »Slovenija ni samo Ljubljana,« pravi in dodaja, da je potrebno izvesti prenos državnih nalog na lokalne skupnosti, pri tem pa je po njenih besedah občinam potrebno zagotoviti še ustrezne finančne vire za uspešno poslovanje. Papič Lindičeva sicer izvira iz Bakovec, živi in dela pa v Celju, kjer je tudi mestna svetnica. Strankin kandidat v lendavskem okraju Rok Zver se je za kandidaturo po lastnih besedah med drugim odločil zato, ker strankina politika temelji na tradicionalnih slovenskih vrednotah.

Nataša Juhnov
Maja Papič Lindič, Jasmina Opec Vöroš in Rok Zver.
sls volitve
Kaj zdaj berejo drugi