vestnik

Sneženje povzročalo težave v prometu, že zjutraj več prometnih nesreč tudi v Pomurju

Vestnik.si, STA, 19. 1. 2024
Vestnik.si
Prometna nesreča Turnišče - Črenšovci.
Aktualno

Sneženje, zdrsi tovornih in tudi drugih vozil ter druge nesreče še naprej povzročajo težave na avtocestah, nekatere so zaprte, in drugih cestah, kjer je promet upočasnjen.

Zaradi zdrsov tovornih vozil in nesreče je bila ob 11. uri zaprta štajerska avtocesta pred predorom Podmilj proti Mariboru, dolenjska avtocesta med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod proti Ljubljani ter pred počivališčem Čatež proti Obrežju. Prav tako je bila zaprta vipavska hitra cesta med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Razdrtemu. Promet je oviran tudi na gorenjski in podravski avtocesti, na več mesti avtocestnega omrežja izločajo tovornjake, ki so težji od 7,5 tone.

Zimsko vreme je danes tudi v Pomurju, kjer je sneženje prav tako poslabšalo vozne razmere. Cestno podjetje Pomgrad je ob 3.30 na ceste poslalo vse svoje plužne enote, je za STA povedal vodja delovne enote mehanizacije Iztok Žalig. Danes do 10. ure so na 1000 kilometrih cest, ki jih vzdržujejo, že posipali 300 ton soli.

simbolična, sneg, zima, gozd, polje, goričko, zasnežena, taljenje, cesta, ceste
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.

Pomurski policisti so po podatkih Policijske uprave Murska Sobota med 6. in 9. uro obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo. V Murski Soboti je sicer do 10. ure zapadlo med tri in pet centimetri snega, na Goričkem pa do deset centimetrov.

bistrica
Denis Đuran / Radarji v Pomurju
Prometna nesreča na Srednji Bistrici.

Ob 14.20 je na cesti Noršinci-Boreci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka in iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, katero so oskrbeli reševalci NMP.

promet vreme ceste