vestnik

Špela Godvajs o željah in pričakovanjih pred finalnim izborom najlepše Slovenke

I. B., 29. 3. 2023
FB Miss Slovenije
Špela Godvajs po tihem upa na zmago, je pa že s prebojem v finale zelo zadovoljna.
Aktualno

Pravi, da je med izborom že pridobila nova znanja, izkušnje in priložnosti.

Prekmurka Špela Godvajs je, kot smo že poročali, ena od petnajstih finalistk izbora mis Slovenije. Nedavno se je v Pesnici pri Mariboru pred šestčlansko žirijo in gledalci v dveh izhodih predstavila s še drugimi polfinalistkami, napredovale so tiste najbolj prepričljive. V polfinalu so se morale tekmovalke izkazati tudi v kreiranju, saj so morale ustvariti eko obleko. Ta izziv je bil po besedah sogovornice zanimiv, saj so uporabile materiale, iz katerih nastajajo medicinski pripomočki, izdelki za osebno, otroško in intimno nego. »Podjetje Tosama nam je dalo ves potreben material, me pa smo vključile domišljijo in kreativnost. Sama sem najprej na listu papirja oblikovala skico, nato pa se lotila šivanja. Pomagali so mi tudi prijatelji in sodelavci, tako da je bila obleka na koncu popolna,« je zadovoljno povedala.

mis slovenije
Osebni arhiv
To so finalistke letošnjega izbora mis Slovenije.

Štiriindvajsetletnico moda zanima že od otroštva, tudi lepotne izbore je spremljala od nekdaj, vendar se je šele tokrat ob podpori bližnjih odločila, da se prijavi. »V projekt sem vstopila brez pričakovanj. Sestavljen je iz druženj, spoznavanja novih obrazov, izzivov in vseh prihodnjih aktivnosti se zelo veselim.« Pred finalnim izborom, ki bo čez nekaj tednov v Občini Radlje ob Dravi, jo s sotekmovalkami čaka veliko dogodkov, ki jih pripravljajo partnerji projekta. Mis Slovenije sledi geslu Podpirajmo slovensko in podpiramo Slovenijo. Tekmovalke se bodo izobraževale denimo o zelenih tehnologijah. »Sredi aprila se bomo s svojimi talenti uradno predstavile kot finalistke, maja bomo spoznavale kulturno in naravno dediščino občine, kjer bo finale, prisotne bomo na športnem dnevu in kongresu podjetnikov koroške regije. V sodelovanju s še enim partnerjem projekta si bomo oblikovale tudi petletne poslovne načrte in obiskale enega največjih avtomobilskih sejmov v Stuttgartu,« je naštela nekaj aktivnosti. Poleg tega bodo razvijale še podjetniške ideje in produkte. »Bistvo vseh aktivnosti je, da se preizkusimo na čim več različnih področjih in in se tudi osebnostno razvijamo.« Doslej so se tudi usposabljale za mrežo podpornih oseb v Varstveno-delovnem centru Zasavje, kar pomeni, da so usposobljene za pomoč osebam z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Prav tako so spoznavale vinarstvo, o vseh dogodkih pa sproti poročajo na družbenih omrežjih. 

špela godvajs, mis slovenije
Osebni arhiv
Štiriindvajsetletna Sobočanka je ljubiteljica konj in jahanja.

Godvajsovo, ki prihaja iz Murske Sobote, veseli, da Mis Slovenije ni le lepotni izbor, ampak je z leti postal projekt, v katerem lahko tekmovalke pridobijo veliko novega znanja, izkušenj in priložnosti. »Lahko potrdim, da je velik poudarek na osebnostnem in podjetniškem razvoju, povezovanju ljudi in podjetij ter podpiranju slovenskega,« pravi. Po poklicu je srednja medicinska sestra, ki v prostem času tudi liči. Rada ima delo z ljudmi, predvsem ker nikoli ni monotono in ker tako tudi pridobiva empatijo do sočloveka. Od otroštva se ukvarja z jahanjem, in ker je bil v njeni bližini jahalni klub, je proste dneve pogosto preživljala ob konju z imenom Diamond. 

Po uvrstitvi v finale je Sobočanka, ki rada spremlja modne trende, prejela številne pozitivne odzive, za katere je zelo hvaležna. Njena tiha želja je zmagati in si nadeti lento najlepše Slovenke, je pa že uvrstitev v finale zanjo velik uspeh.
špela-godvajs mis-slovenije