vestnik

Soboška občina letos brez častnega občana, nov mandat pa se nasmiha Anželju

Rok Šavel, 21. 6. 2023
Jure Kljajić
Pred nami je nova seja mestnega sveta, na kateri bodo svetniki obravnavali cel kup zadev.
Aktualno

Mestni svet murskoboške občine bo na današnji seji obravnaval tudi predloge za občinska priznanja in nagrade ter eno kadrovsko zadevo.

Na današnji seji mestnega sveta, na kateri bodo svetniki med drugim v drugi obravnavi obravnavali tudi ustanovitveni odlok soboškega zdravstvenega doma in prostorski akt za Fazanerijo, bodo na mizi svetnikov tudi predlogi priznanj Mestne občine Murska Sobota v letu 2023. Kot je razvidno iz priloženega gradiva, bo Plaketo Mestne občine Murska Sobota dobil Marino Kegl, gluhi teniški šampion, ki ga je za pridobitev plakete predlagal Boris Muhič, podeljene pa bodo tudi tri zahvalne listine. Obetajo si jih Franc Vogrinčič, upokojeni diplomirani učitelj, Mozaik, društvo za socialno vključenost, in Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota. Soboška občina vsako leto podeljuje sicer tudi priznanje za častnega občana, kar je na simbolni ravni pravzaprav najvišje občinsko priznanje, a letos Komisija za nagrade in priznanja, ki ji predseduje Mitja Horvat, ni obravnavala niti enega predloga. Nagrade in priznanja soboška občina podeli na slavnostni seji, ko obeležuje občinski praznik, to je 16. julija.



gornja-radgona, borut-anželj, ravnatelj, vrtec-murska-sobota
Nataša Juhnov
Borut Anželj bo očitno še naprej ravnatelj soboškega vrtca, saj na razpisu niti ni imel konkurence.

Mestni svetniki bodo danes obravnavali tudi eno kadrovsko zadevo, in sicer bodo glasovali o podaji pozitivnega mnenja k imenovanju Boruta Anželja za ravnatelja Vrtca Murska Sobota. Gre za brata soboškega župana Damjana Anželja in aktualnega ravnatelja, ki je bil tudi edini prijavljeni kandidat na razpisu za petletni mandat ravnatelja soboškega vrtca.

mestna-občina-murska-sobota mestni-svet seja-mestnega-sveta častni-občan borut-anželj