vestnik

Soboška srednja šola bo dva dni zbirala nujne potrebščine za partnersko šolo iz Ukrajine

Vestnik.si, 20. 4. 2022
Vanesa Jaušovec
Na Srednji poklicni in tehniški šoli (SPTŠ) Murska Sobota bodo jutri in v petek zbirali donacije za begunce v Ukrajini.
Aktualno

Na Srednji poklicni in tehniški šoli (SPTŠ) Murska Sobota bodo v četrtek in v petek zbirali donacije za begunce v Ukrajini.

SPTŠ Murska Sobota je stike s šolo iz ukrajinskega mesta Tyachiv navezala v okviru mednarodne pobude ULEAD Europe Mostovi zaupanja. Mesto je tudi partnerska občina soboški mestni občini. "Čeprav mesto Tyachiv leži na meji z Romunijo in tam zaenkrat ni vojne, pa se je tudi v njihovo mesto zateklo ogromno beguncev, zato zanje naša partnerska šola zbira pomoč. V želji, da ji pri tem pomagamo tudi na SPTŠ, smo jih zaprosili, da nam posredujejo seznam najbolj nujne pomoči, ki vam jo prilagamo," pojasnjuje ravnatelj SPTŠ Ludvik Sukič.

partnerske šole, ukrajina, slovenija
Arhiv šole
Partnerstva med slovenskimi in ukrajinskimi občinami.

Tako bodo v četrtek in v petek na šoli zbirali higienske in medicinske pripomočke ter hrano z daljšim rokom uporabnosti.

V srednji šoli v Tyachivu se začasno šolajo mladoletni begunci, donacije pa bodo namenjene tudi otrokom, za katere ukrajinska šola zbira pomoč in so v mestu nastanjeni. "Ker je Srednja poklicna šola Tyacivskiy profesiyniy licey v teh hudih časih postala naša partnerska šola, jo želimo v zadnjem tednu aprila obiskati in del pomoči tudi sami dostaviti," dodaja Sukič. V dopisu pa je zapisano še, da lahko donirate tudi šolske potrebščine in druge stvari, za katere mislite, da bi begunskim otrokom prišle prav. 

sptš tyachiv zbiranje-pomoči-za-ukrajino