vestnik

Soboški biciklin odslej tudi v Moravskih Toplicah in Puconcih

T. M., 15. 6. 2020
Timotej Milanov
Soboški biciklin so v mestni občini uvedli leta 2015
Aktualno

Izposoja koles v sistemu Soboški biciklin je odslej na voljo tudi v Puconcih in Moravskih Toplicah. Širitev možnosti izposoje na ruralna območja so izvedli v okviru operacije Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, so sporočili na spletni strani soboške občine.

Soboški biciklin je Mestna občina Murska Sobota uvedla že leta 2015, ko so vzpostavili prvi dve postaji z nadstrešnicami, kjer si je možno izposoditi kolo-na Trgu zmage in v trgovskem središču BTC. Danes si je možno kolo izposoditi še ob paviljonu Expano, pri dvorcu Rakičan in ob športno-rekreacijskem objektu v Krogu, a projekt v času od zagona ni povsem zaživel.

Župan Aleksander Jevšek je že pred časom na seji mestnega sveta povedal, da je bila izposoja v prvih letih delovanja sistema slaba, pri tem točnih podatkov o izposoji občina javno ni predstavila.

Po novem si bo poleg Moravskih Toplic in Puconec kolo možno izposoditi tudi v Slovenski ulici v Murski Soboti. V Puconcih je postaja ob občinski stavbi, v Moravskih Toplicah pa nasproti hotelskega kompleksa Term 3000. Tako je na voljo 17 novih koles, od tega 11 električnih. Nosilni partner v operaciji, ki je bila sofinancirana z evropskimi sredstvi, je LAS Goričko, sodelujejo pa tudi vse tri občine, na območju katerih si je možno izposoditi kolo. Letna članarina za najem kolesa znaša 15 evrov, dnevni najem pa pet evrov. V sistem se lahko uporabniki prijavijo na računalniškem terminalu ob postaji.

soboški-biciklin izposoja-koles