vestnik

Soboški dijaki predstavniki Slovenije v mladinskem parlamentu

Vestnik, 27. 11. 2018
GMS
Spoznali so tudi mesto Bruselj.
Aktualno

Srednješolci iz murskosoboške gimnazije so skupaj s kolegi debatirali in pripravljali predloge za boljše življenje v Evropski uniji. 

Dijaki ambasadorji Gimnazije Murska Sobota so se kot predstavniki Slovenije udeležili mladinskega parlamenta 2018 v Bruslju. Z mladimi iz ostalih držav Evropske unije so v skupinah debatirali in pripravljali predloge za različne teme, ki so jih potem predstavili na plenarnem zasedanju mladih poslancev. Debatirali so o življenjskih spretnostih, ki so pomembne v današnjem svetu, o dostopu do izobraževanja otrok ne glede na njihov status, o uporabi socialnih medijev za volitve 2019, o javnem prevozu ter o promoviranju življenja brez plastike.



Sodelujoči dijaki so o sprejetju predlogov tudi glasovali. Najboljši bodo posredovani predsedniku Evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju.Šola ambasadorka Evropskega parlamenta je najbolj obsežen izobraževalni program, ki ga za spodbujanje politične participacije mladih izvaja Evropska unija. Dijaki se tako seznanjajo z delovanjem parlamentarne demokracije ter spoznavajo drugače misleče, obenem pa se družijo z mladimi iz drugih držav.

3a4526a339d33c2b303657eb49aee5f3
GMS
S kolegi iz ostalih evropskih držav so razpravljali o zanimivih predlogih.

GMS
Dijaki Gimnazije Murska Sobota so bili predstavniki Slovenije v mladinskem parlamentu. 
Gimnazija Murska Sobota mladinski parlament bruselj