vestnik

Soboški dnevi se vračajo v mestni park. To so nastopajoči

Vestnik.si, 17. 4. 2023
Niko Časar
Festival se je v preteklih treh letih odvijal ob Soboškem jezeru, na Slovenski ulici, na grajskem dvorišču in grajski ploščadi ter v evangeličanski cerkvi.
Aktualno

Precejšnji del glasbenega programa se letos vrača na priljubljeno lokacijo, v mestni park.

Organizatorji, Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, so v Soboških novinah razkrili, da se bo festivalsko dogajanje začelo v torek, 20. junija, z Operno nočjo, ki bo potekala na Slovenski ulici. Nastopili bodo simfonični orkester SNG Maribor ter solisti in zbor Opere SNG Maribor. V mestnem središču pa bo v sredo, 21. junija, potekala tudi slovesnost ob letošnjem dnevu državnosti. Dogajanje se bo nadaljevalo konec tedna, ko se bo glasbeno dogajanje preselilo v mestni park. 

Od 23. do 25. junija boste lahko prisluhnili mladim glasbenikom, ki se bodo v maju predstavili na drugem Odprtem odru Gledališča Park. Gre za natečaj, s katerim zavod vabi mlade glasbenike, da predstavijo svoj talent in ga delijo s širšim občinstvom. Za intimnejše glasbeno vzdušje na grajskem dvorišču bosta skrbela Leopold I. in Damir Urban s svojo zasedbo. Festival bo poskrbel za raznolike glasbene okuse, tako bosta za vse tiste, ki jim je pri srcu klasična glasba, 27. in 28. junija na voljo klasična koncerta v evangeličanski cerkvi. 

Na letošnjem festivalu bo nastopil priljubljen glasbenik Magnifico, ki bo obiskovalce razveseljeval z unikatno mešanico latinskih, reggae, surferskih in balkanskih elementov. Za balkanske ritme bosta poskrbeli glasbeni zasedbi Leteći odred in S.A.R.S., ki sodi med najpopularnejše glasbene skupine v Srbiji, zelo priljubljena pa je tudi pri nas. Svoj nastop je potrdil tudi 40-članski spektakularni vokalni orkester Perpetuum Jazzile, ki za razliko od običajnih orkestrov, katerih glasba izhaja iz instrumentov, vse zvoke proizvaja zgolj s svojimi glasovi. Kot se spodobi, bo na soboškem festivalu nastopil tudi prekmurski poet Vlado Kreslin, manjkal pa ne bo niti raper in ustvarjalec hip hopa Boštjan Nipič - Nipke.

Potekale pa bodo tudi predstave za vso družino, stand-up nastopi in pisana folklora z različnih koncev sveta - Folkart. Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vseh nastopajočih še ni razkril, saj dogovori z izvajalci še potekajo, prav tako pa dopuščajo možnost spremembe programa.

soboški-dnevi festival