vestnik

Soboški tožilci delo predstavili kolegom iz Madžarske

Vestnik.si, 4. 10. 2018
Vdt Rs
Peter Polt in Drago Šketa
Aktualno

V Sloveniji se je mudila delegacija tožilstva Republike Madžarske pod vodstvom Generalnega tožilca Republike Madžarske Petra Polta. Obiskali so tudi tožilstvo v Murski Soboti.

Z delegacijo Vrhovnega državnega tožilstva (VDT) RS, ki jo je vodil generalni državni tožilec Drago Škete, se je srečala delegacija tožilstva Republike Madžarske pod vodstvom generalnega tožilca Madžarske Petra Polta.


22337b35407d45a4dffc7aab0208f2e2
Vdt Rs
Obisk na soboškem tožilstvu. Drago Farič, skrajno desno.


Kot so sporočili z VDT, sta delegaciji govorili o krepitvi sodelovanja med tožilstvoma obeh držav, ter se seznanili z organizacijo in delovanjem slovenskega državnega tožilstva. Delegaciji obeh tožilstev sta obiskali tudi Okrožno državno tožilstvom v Murski Soboti, kjer so se dogovorili o vzpostavitvi stikov med murskosoboškim tožilstvom in tožilstvoma v Sombotelu in Zalaegerszegu.

6792b54949097724f82046b21079f133
Vdt Rs
Obisk na soboškem tožilstvu.

Drago Farič, vodja murskosoboškega tožilstva, je tožilce z Madžarske seznanil z delom tožilstvom, ki je pristojno za madžarsko manjšino v Sloveniji. »Smo tožilstvo, ki pokriva celo Pomurje, delujemo pa tudi na mejnem območju. Izmenjava tovrstnih izkušenj je pozitiven korak,« je dejal Farič.

Vdt Rs
madžari in slovenci tožilci sodelovanje odnosi
Kaj zdaj berejo drugi