vestnik

Soboški župan sprejel Jelko Orban in Rolanda Horvata

Vestnik.si, 17. 10. 2023
Mestna občina Murska Sobota
Sprejem pri županu.
Aktualno

Čestital jima je za dosežene športne uspehe.

Na pobudo Športne zveze Murska Sobota je župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj danes sprejel Jelko Orban in Rolanda Horvata ter jima čestital za nedavne športne uspehe. Anželj je izpostavil, da je posebej ponosen, da imajo v občini vrhunske športnike v prav vseh starostnih skupinah in tudi v športu invalidov. Zahvalil se jima je, da doma in po svetu zastopata tako barve naše države, kakor tudi soboške občine, in jima zaželel veliko športnih uspehov tudi v prihodnje.
Jelka Orban, članica Društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, se je na evropskem prvenstvu v steznem kegljanju v Targu Muresu v Romuniji kot članica slovenske reprezentance vrnila z bogatim izkupičkom medalj. V kategoriji Tandem mix B3 sta po napetem boju proti Hrvaški prvo mesto osvojila Jelka Orban in Sašo Kajtna iz Trbovelj, Orbanova pa je osvojila tudi srebro v kombinaciji B3, kjer se seštevajo rezultati iz kvalifikacije in finala.
Rolando Horvat, o uspehu katerega smo nedavno poročali, je član karate kluba Mura-ken Murska Sobota. Na minulem balkanskem karate prvenstvu za seniorje in veterane v Tirani je v disciplini kumite zastopal slovenske barve in v starostni skupini nad 55 let, v težnostni kategoriji od 75 do 85 kg osvojil drugo mesto. Njegov cilj je osvojiti zlato v prihodnjem letu.

horvat
Osebni arhiv
Rolando Horvat je osvojil srebro.

jelka-orban rolando-horvat damjan-anželj MOMS sprejem šport