vestnik

Soboško kopališče: Kakšne novosti prinaša letošnja sezona

A. Nana Rituper Rodež, 12. 6. 2018
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Soboško kopališče v novo sezono z večimi novostmi.
Aktualno

V teh vročih in že pravih poletnih dneh mestno kopališče v Murski Soboti nudi prijetno osvežitev. Ker se šola še ni končala, otrok razen na športnih dnevih, še ni veliko, mnogi kopalci pa so že skočili v vodo ali odplavali nekaj dolžin. V kopališču pa lahko letos opazimo kar nekaj novosti.


Prva bazena, danes ju imenujemo stari in mali, je Murska Sobota dobila leta 1935, kasneje pa so zgradili še toboganskega in olimpijskega. Olimpijski bazen letos praznuje 50 let. Vendar se od takrat na kopališču ni kaj bistveno spreminjalo in mnogi se prav zaradi tega in bujnega zelenja z veseljem vračajo sem. Vsako leto pa lahko vendarle opazimo nekaj novosti. Redni kopalci zato budno spremljajo in čakajo, kakšne bodo spremembe. Letos jih je kar nekj, saj so v obnovo vložili okoli 200 tisoč evrov, nam je povedal in spremembe predstavil Štefan Cigan, direktor Komunale Murska Sobota.

16f852788dc50ae92c2751d71d3edf49
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Štefan Cigan: Učinek zelenja in sence bo viden šele v prihodnjih letih.


»Eden večjih vložkov je bila sanacija sanitarij, v katerih smo uredili tudi tuše in toalete za invalide. Posebno pa smo se posvetili urejanju okolice bazenov in prostora med bazeni, zasadili smo zelenje med bazeni in ob ograji in čeprav je zdaj na videz zelenja manj, bodo rezultati vidni prihodnja leta, ko grmičevje zrase,« nam je povedal Cigan. Uredili so tudi okolico za toboganskim bazenom, kjer so pripravili prostore za piknike, kmalu pa bodo postavili tudi prenosne sanitarije. Ta del je financirala Mestna občina Murska Sobota.

49b7c291b065f1493da08aac78379826
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Poskrbeli bodo tudi za ustrezno gostinsko ponudbo.


Na Komunali pa so se odločili, da letos izpopolnijo gostinsko ponudbo. Še prej so odstranili začasne kontejnerje, ki so v preteklih letih služili kot gostinski lokali, ter postavili nove lične hišice. Poleg pijače bodo ponujali tudi jedi z žara in hitro prehrano. Mize so letos še pod sončniki, želijo pa si, da bi lahko gostje v prihodnje sedeli v naravni senci.

a77be21a358324fd42f42e6e8f4be200
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Soboško kopališče v novo sezono z večimi novostmi.


Obnovili so tudi bazene, kupili napihljiv tobogan za najmlajše ter 75 novih ležalnikov. Vstopnina na kopališče, ki je odprto vsak dan od 9. do 20. ure, je enaka kot lani, to je štiri evre za odrasle, tri za otroke, dijake, študente in upokojence, po 17. uri pa je vstop na bazene za en evro cenejši. Ležalnike pa lahko obiskovalci uporabljajo brezplačno.

f46b88b022c748416a1910b7e74c1c25
Jure Zauneker
Kar nekaj plavalcev si je že privoščilo skok v vodo.

Aleksandra Nana Rituper Rodež
Soboško kopališče v novo sezono z večimi novostmi. 
Kopališče Murska Sobota Štefan Cigan poletje poletje