Sestavine za 6 oseb:
30 g masla
2 žlici moke
2 dl mleka
3 banane
3 žlice sladkorja
1 žlica limoninega soka
2 beljaka
ščep soli
3 jajca
1 žlica masla
2 žlici rjavega sladkorja
Priprava:
V kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo, da dobimo gosto kremasto bešamelno omako, ter odstavimo.
Banane olupimo in narežemo, dodamo sladkor in limonino lupino ter zmeljemo. Posebej stepemo beljake in sol. Modelčke ali skodelice z ravnimi stenami namažemo z maslom in potresemo z rjavim sladkorjem. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Mlačni bešamelni omaki postopoma primešamo rumenjake in banane ter nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes razdelimo v skodelice, jih napolnimo do treh četrtin, damo jih ogreto pečico in pečemo od 18 do 20 minut. Sufle ponudimo takoj, saj se hitro sesede.