vestnik

Socialna zbornica Slovenije prisluhnila potrebam na področju socialnega varstva v Pomurju

M. Ha., 5. 4. 2022
Karin Kegel Močnik
V parku v Gornji Radgoni so simbolično zasadili ginko.
Aktualno

"Ko se pogovarjamo, vsi dobro vemo, v čem je težava, bolj šibki pa smo v tem, da bi stopili skupaj in ta voz potegnili ter zadeve zastavili tako, da bi bili čim bolj operativni"

V dvorani Doma penine v Gornji Radgoni je potekalo prvo tovrstno delovno srečanje vodstva Socialne zbornice Slovenije z župani, direktorji socialnovarstvenih organizacij in drugimi deležniki pomurske statistične regije. Cilj srečanja je bilo prepoznavanje aktualnih potreb v lokalnem okolju in potrebe po sistemskem pristopu ter nujnosti večjega povezovanja na regijskem nivoju za krepitev stroke in uresničevanje socialne politike v državi.

breda-božnik, socialna-zbornica-slovenije
Maja Hajdinjak
Delovno srečanje Socialne zbornice Slovenije v Pomurju.

»Socialno zbornico želimo približati lokalnemu okolju in mu dati vedeti, da smo tukaj za to, da prisluhnemo njegovim potrebam na terenu in nenazadnje tudi težavam, s katerimi se deležniki srečujejo. Ko se pogovarjamo, vsi dobro vemo, v čem je težava, bolj šibki pa smo v tem, da bi stopili skupaj in ta voz potegnili ter zadeve zastavili tako, da bi bili čim bolj operativni,« je povedala predsednica Socialne zbornice Slovenije Breda Božnik, ki je na čelo te stopila 22. marca letos.

breda-božnik, socialna-zbornica-slovenije
Maja Hajdinjak
"Socialno zbornico želimo približati lokalnemu okolju in mu dati vedeti, da smo tukaj za to, da prisluhnemo njegovim potrebam na terenu in nenazadnje tudi težavam, s katerimi se deležniki srečujejo," je dejala predsednica Breda Božnik.

Namen delovnega srečanja je bila tudi predstavitev Socialne zbornice Slovenije v novi sestavi in predstavitev programa za delo, prepoznava aktualnih potreb, izmenjava stališč, pobud in drugih odprtih vprašanj s področja socialnega varstva v lokalnem okolju z namenom oblikovanja skupnih stičišč za potrebno nadaljnjo obravnavo na področju socialnega varstva.
Kot je dejala Božnikova, se bo v svojem mandatu zavzemala za povezovanje in iskanje novih možnosti in sistemsko ureditev priložnosti za ljudi, ki potrebujejo določene oblike socialnovarstvenih storitev ali programov. 

breda-božnik, socialna-zbornica-slovenije
Maja Hajdinjak
Delovno srečanje Socialne zbornice Slovenije v Pomurju.

V parku simbolično zasadili ginko
Socialna zbornica Slovenije je osrednje strokovno združenje na področju socialnega varstva, ki je s svojo vizijo, poslanstvom, organiziranostjo in vrednotami eden od temeljnih branikov strokovnih vsebin in strokovnega članstva. Božnikova je poudarila, da bi morala Socialna zbornica Slovenije biti prvi sogovornik ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. »V preteklih letih je epidemija razkrila vse anomalije sistema v socialnem varstvu. Kopja so se lomila na primer na plečih stanovalcev in zaposlenih v domovih za starejše, kar nikakor ni prav. Bojimo se, kaj bo prinesla prihodnost, želeli bi si biti bolj vključeni in da se bolj prisluhne institucijam, ki se s težavami soočajo konkretno na terenu. Mi bomo vse moči usmerili v to, da se to res zgodi,« je dejala Božnikova.

breda-božnik, socialna-zbornica-slovenije
Maja Hajdinjak
Carmen Šeruga je zelo vesela, da bodo z na novo zastavljenim načinom dela v zbornici poskušali sooblikovati pomembne odgovore na izzive na področju socialnega varstva.

Ob tej priložnosti je bilo v gornjeradgonskem parku kot simbol Socialne zbornice Slovenije in njenega poslanstva zasajeno tudi drevo ginko. Drevo sta zasadili Carmen Šeruga, ambasadorka zbornice, ter Breda Božnik. Šerugova je ob robu dogodka še povedala, da je zelo vesela, da bodo z na novo zastavljenim načinom dela v zbornici poskušali sooblikovati pomembne odgovore na izzive na področju socialnega varstva.

sajenje-drevesa, socialna-zbornica-slovenije, gornja-radgona
Karin Kegel Močnik
V parku v Gornji Radgoni so simbolično zasadili ginko.

socialna-zbornica-slovenije socialno-varstvo