vestnik

Socialnim podjetjem tudi letos sredstva za usposabljanje brezposelnih

STA, 20. 2. 2020
Nataša Juhnov
Zavod za zaposlovanje Murska Sobota.
Aktualno

Zavod RS za zaposlovanje bo socialnim podjetjem tudi v letošnjem letu omogočil izvajanje programa Učnih delavnic. Izbranim delodajalcem bo za vsak mesec izvedbe praktičnega usposabljanja posamezne brezposelne osebe povrnjen strošek v višini 560 evrov mesečno, skupaj v šestih mesecih 3360 evrov, je sporočilo ministrstvo za delo.

Učne delavnice so namenjene vključevanju ranljivih skupin v praktična usposabljanja v socialnih podjetjih ter razvoju dejavnosti in zaposlovanju v obstoječih socialnih podjetjih z namenom socialne, poklicne in delovne rehabilitacije brezposelnih, ki potrebujejo poglobljeno obravnavo.

V okviru javnega povabila, ki ga bo objavil zavod za zaposlovanje, bodo lahko kandidirali zaposlitveni centri ali pravne osebe s statusom socialnega ali invalidskega podjetja, v praktično usposabljanje pa se bodo lahko vključevale brezposelne osebe iz enake ciljne skupine kot v preteklih letih, in sicer: dolgotrajno brezposelni, starejši od 55 let, invalidi, mladi iskalci prve zaposlitve in podobno.

Učna delavnica za posameznega udeleženca traja šest mesecev, za vsak mesec pa mu pripadata dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz.

zavod zaposlovanje brezposelnost podjetja