vestnik

Sodelovanje Leka in slovenskih univerz prinaša priložnosti za Lendavo in mlade talente

Vestnik.si, 13. 9. 2024
Jaka Arbutina/Moji mediji
Lek je okrepil sodelovanje s slovenskimi univerzami.
Aktualno

Predstavniki farmacevtskega podjetja so podpisali sporazum o sodelovanju z vsemi tremi javnimi univerzami v Sloveniji, prisoten je bil tudi lendavski župan.

V okviru dogodka Znanstvena odličnost na stičišču generacij, ki ga je v Mariboru organiziral Lek, je farmacevtsko podjetje podpisalo sporazum o sodelovanju z vsemi tremi slovenskimi univerzami – Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem. Pomemben poudarek je bil tudi na Lendavi, saj se je dogodka udeležil župan Občine Lendava, Janez Magyar, ki se je Leku zahvalil za podporo izobraževanju in mladim talentom, tudi iz lendavske občine.

Lek že vrsto let aktivno podpira razvoj znanja in inovacij, pri čemer so štipendisti podjetja tudi dijaki iz Lendave. To sodelovanje še dodatno krepi povezanost lokalne skupnosti s podjetjem. Župan Janez Magyar je ob tem poudaril: "Hvaležni smo Leku, da s svojim delovanjem podpira mlade talente in tako prispeva k razvoju znanja v naši občini."

lek, občina-lendava
Jaka Arbutina/Moji mediji
Lek je okrepil sodelovanje s slovenskimi univerzami.

Dogodek, ki je združil znanstvenike in mlade talente, je izpostavil pomen sodelovanja med akademsko sfero in gospodarstvom za nadaljnji razvoj znanosti. Poseben gost večera, Nobelov nagrajenec za kemijo, britanski biokemik Gregory P. Winter, je govoril o pomenu vrednot in sodelovanja za prebojne inovacije.

S podpisom sporazuma med Lekom in slovenskimi univerzami se krepi povezava, ki bo omogočila še več priložnosti za mlade strokovnjake in tesnejše sodelovanje med znanostjo in gospodarstvom.

Občina Lendava se še posebej veseli prihodnjih sodelovanj z Lekom, predvsem zaradi njihove naložbe v novi visokotehnološki center za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil. Naložba, vredna najmanj 400 milijonov dolarjev, predstavlja največjo tujo investicijo v Sloveniji in v zgodovini Leka. Ta pomembna naložba bo prispevala k razvoju lokalnega gospodarstva, ustvarjanju novih priložnosti za regijo ter podpori dijakom in študentom iz Lendave. 

lek občina-lendava