vestnik

Sončen dan kot nalašč za kostanjev piknik 

A. Nana Rituper Rodež, 6. 10. 2018
Dpm Murska Sobota
Bojan Nemec in Lili Miloševič.
Aktualno

V Tednu otroka je Društvo prijateljev mladine Murska Sobota skupaj z mestnimi četrtmi in taborniškim rodom Veseli veter pripravilo že tradicionalni kostanjev piknik. Na prijetnem toplem soncu so se zbrali številni otroci in skupaj s svojimi najbližjimi uživali v jesenskem popoldnevu. Take udeležbe organizatorji niso pričakovali. Je zbrane zamikal kostanj ali le to, da so lahko bili vsi skupaj?  

c993ff8159142e2f93e2f21a118304e1
Dpm Murska Sobota
Kostanjev piknik prinaša zabavo za najmlajše in njihove najbližje.


Udeležba je bila res velika in lahko smo zelo zadovoljni, saj smo preživeli prijeten in zabaven popoldan, je povedala Lili Miloševič, predsednica DPM Murska Sobota: »Bilo je pestro, veselo, kramljanja in smeha pa ni zmanjkalo vse dokler se ni stemnilo.« Spekli in pojedli so kar 40 kg kostanja in se posladkali tudi z drugimi dobrotami. S pečenim kostanjem poslikana usta so krasila otroške nasmehe ter razveseljevala starše in stare starše.


Poleg tega pa so taborniki organizirali igre, otroci so poslušali pravljice, čakali na poslikave obraza ter se poslikani ponosno nastavljali fotografskim aparatom. Poleg tega so otroci izdelovali izdelke iz perja in ličja ter podarjali svoje igrače, ki jih ne rabijo več. Glasba iz 80-ih pa je ogrela tudi srca staršev. Tudi bližnje otroško igrišče je bilo ta popoldan polno, na pikniku pa se je ustavilo tudi veliko mimoidočih.

a5cd33f578c0817e66ebdbd9723f1f80
Dpm Murska Sobota
Poleg pečenih kostanjev je bilo veliko zabave in dogajanja.


Pri izvedbi piknika so z organizacijo številnih dejavnosti za otroke sodelovali še Igralnica Mali čudo, PIŠK, Društvo Mozaik, Društvo Ščipek Puconci in MIKK.

6feb6187872ec09243805d4b554875b4
Dpm Murska Sobota
Na kostanjevem pikniku je bilo pestro.

Dišeči in sladki kostanji, ki so jih otroci luščili skupaj s svojimi bratci in sestricami, prijatelji, starši in starimi starši, so bili pravzaprav lep izgovor za druženje v tem jesenskem in sončnem popoldnevu. Poleg črnih prstkov pa bodo vsem skupaj ostali tudi lepi topli spomini.

Dpm Murska Sobota
Kostanjev piknik v Tednu otroka pred soboškim gradom. 
Teden otroka DPM Murska SObota Kostanjev piknik Lili Milčoševič