Organizatorja dogodka sta bila Krajevna skupnost Dolga vas in Kulturno-turistično društvo Jani Feher Dolga vas. Na prireditvenem prostoru je ves čas prireditve dišalo po različnih jedeh s to tudi v pokrajini ob Muri vse bolj priljubljeno zelenjavo. Na voljo so bili tudi sveži šparglji, ki so jih ponujali pridelovalci iz vasi. Na domači tržnici so svoje izdelke in vina predstavljali rokodelci, predelovalci in vinogradniki iz kraja in okolice.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
Organizatorji so poskrbeli tudi za kulturni program z nastopi folklornih, glasbenih in drugih skupin. V programu so sodelovale vse generacije, od otrok iz vrtca pa do upokojencev. Pripravili so tudi animacijo za otroke. Prireditev bodo zaključili v poznih nočnih urah z nastopom glasbene skupine Blue Planet.
Pridelovalci špargljev in druge skupine so jedi pripravljali ves čas prireditve pred obiskovalci v Živi kuhinji. Na voljo so bile tako nekatere tradicionalne jedi, ki so jim dodali šparglje, da bi popestrile okus, pa tudi sodobnejše jedi. Obiskovalci iz Slovenije in tujine so lahko izbirali med več kot dvajset različnimi jedmi: langaš s šparglji, špargljeve miške z domačo marmelado, hamburger s špargljevo pleskavico, špargljeva sladica z jagodami in druge.