vestnik

Spet je čas za izbor pomurskih podjetij leta. To so kandidati za najboljše po izboru bralcev

Vestnik.si, 8. 9. 2022
Aleš Cipot
V začetku oktobra bomo razglasili pomurska podjetja leta 2021.
Aktualno

Medijska hiša Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica bosta prihodnji mesec razglasili najboljša pomurska podjetja v letu 2021.

Kot v preteklih izborih, bo tudi v šesti akciji strokovna komisija po določenih kriterijih določila zmagovalce v posebnih kategorijah, vezane na velikost podjetja, bralci pa boste lahko izbrali podjetje, ki je najboljše po vašem mnenju. 

Za naziv pomursko podjetje leta po izboru bralcev se poteguje devet podjetij. To so Sodarstvo Küzma, Izdelovanje lesnih izdelkov Milan Stajnko, Radgonske gorice, Hotel Belmur, Glasmetall, Codex, Osem, Klima center Tratnjek in Xal. 

Anton Küzma, Sodarstvo Küzma

Podjetje iz Gančan je leta 2021 praznovalo sto let uspešne sodarske obrti. Dejavnost je začel Ivan Küzma, sedaj pa je vanjo vključena že četrta generacija. So pretežno izvozno naravnani, poleg sodov izdelujejo še kadi, škafe, posode in džakuzije. Med vinarji so poznani po kakovostnih izdelkih in posluhu za njihove želje, za visok jubilej in ohranjanje tradicionalne obrti pa so prejeli tudi srebrni ključ Obrtne zbornice Slovenije.

Anton Kuzma, ppl
Vestnik
Anton Küzma.

Milan Stajnko, Izdelovanje lesnih izdelkov Milan Stajnko

Družinsko tradicijo mizarstva v Noršincih pri Ljutomeru Milan Stajnko nadaljuje od leta 1993. Znanje, pridobljeno od prednikov, z zaposlenimi nenehno nadgrajuje, se bori s podjetniškimi izzivi in sledi trendom. Med drugim za več podjetij izdelujejo različne izdelke iz lesa, na primer dele za stole v gledaliških in športnih dvoranah ali modele za izdelavo kompozitnih kalupov v navtični industriji. Med njihove dejavnosti spadata tudi lasersko graviranje in izrezovanje dekorativnih izdelkov.

Milan Stajnko, ppl
Vestnik
Milan Stajnko.

Borut Cvetkovič, Radgonske gorice
Radgonske gorice letos praznujejo 170 let obstoja, ob tej častitljivi obletnici pa so lani začeli pisati še novo poglavje v poslovanju podjetja. Z nakupom propadajočih objektov v Jurkovičevi ulici so nakazali novo usmeritev, ki je povezana z ureditvijo poslovnih in turističnih nastanitvenih zmogljivosti v starem delu mestnega jedra.
Radgonske gorice so lani prejele tudi zlato nacionalno priznanje GZS za inovacijo za peneče se vino, ki je pridelano v temi. Z njim žanjejo uspehe tudi po svetu.

Borut Cvetkovič, ppl
Vestnik
Borut Cvetkovič.

Branko Farič, Hotel Belmur 

V stari meščanski hiši v Slovenski ulici v Murski Soboti od leta 2021 domuje butični hotel Belmur, investicija družbe Kompas Pomurje, katere osnovna dejavnost je urejanje turističnih aranžmajev. V hotelu, ki dosega standard štirih zvezdic, je gostom na voljo deset dvoposteljnih sob, ki ponujajo pogled na središče mesta. Ponudbo dopolnjujeta še bogat kontinentalni zajtrk z regijskim pridihom in vinoteka z izbranimi vini regijskih, slovenskih in tujih pridelovalcev.

Branko Farič, ppl
Vestnik
Branko Farič.

Alen Kerec, Glasmetall 

Storitveno in trgovsko podjetje s Krajne od leta 2020 svojim fizičnim in poslovnim strankam prinaša v dom in poslovne prostore svetlobo. V tem kratkem času so že postali prepoznavni in se prebili tudi v tujino. Program steklenih sten podjetje dopolnjuje še s steklenimi ograjami, kabinami za prhanje, kuhinjskim steklom in pohodnimi steklenimi površinami, ekipa strokovnjakov z različnih področij dela pa z nenehnim razvojem steklenih izdelkov in s servisnimi storitvami skrbi, da so stranke vedno zadovoljne.

Alen Kerec, ppl
Vestnik
Alen Kerec.

Matej Šinko in Igor Banfi, Codex
Podjetje Codex iz Murske Sobote, ki sta ga leta 1993 ustanovila Matej Šinko in Igor Banfi, je evropski dobavitelj ležajev in pogonskih elementov. Poslujejo v več kot 40 državah na petih celinah. V letu 2022 jim je analitična družba Dun & Bradstreet podelila najvišjo, platinasto vrednost bonitetne odličnosti, ki jo prejmejo podjetja, ki odličnost izkazujejo vsaj tri leta zapored. Skrbijo tako za kakovost, rast in razvoj podjetja kot za zadovoljstvo in izobraževanje zaposlenih.

Matej Šinko in Igor Banfi, ppl
Vestnik
Matej Šinko in Igor Banfi.

Miroslav Flisar, Osem

Družba Osem je po desetih letih najemanja lani končno postala lastnik dela zgradbe nekdanje Pomurke. S tem so si v družbi, najbolj znani po proizvodnji paštete s prepoznavno blagovno znamko Kekec, zagotovili mirnost za uresničevanje novih poslovnih možnosti. Lani so proizvedli 1300 ton konzerv in povečali izvoz predvsem v Italijo, Hrvaško, Nemčijo, Dansko, Nizozemsko in Švico. V načrtu imajo renovacijo objekta klobasičarne, še prej pa gradnjo novih hladilnih strojnic za zamrzovalno skladišče.

Miroslav Flisar, ppl
Vestnik
Miroslav Flisar.

Bojana in Robert Tratnjek, Klima center Tratnjek

Gre za družinsko podjetje s 30-letnimi izkušnjami na področju klimatskih naprav, kar je njihova vodilna dejavnost. Že leta 1992 so postali partner danes največje svetovne elektronske korporacije Samsung, leta 2015 pa so pridobili še zastopstvo proizvodov blagovne znamke Samsung za celoten program klimatizacije, toplotnih črpalk in velikih klimatskih sistemov za poslovne objekte. Podjetje je zaupanja vreden poslovni partner, uspešno posluje tudi v tujini, predvsem v Avstriji, kjer na osnovi lastnih referenc odpira vrata še drugim pomurskim podjetnikom.

Robert Tratnjek, ppl
Vestnik
Robert Tratnjek.

Tadej Topolnik, XAL Svetila

Družba XAL Svetila je del uspešnega avstrijskega mednarodnega koncerna, ki se ukvarja s proizvodnjo najsodobnejših svetil za poslovne stavbe, hotele, restavracije in zasebne hiše, ter v Murski Soboti, kjer ima skupina največjo proizvodno lokacijo, posluje že 15 let. Po prvem koronskem letu, 2020, se je podjetje lani vrnilo v obdobje rasti, saj so naročila poskočila, temu pa je sledilo tudi izdatnejše zaposlovanje in pred vrati je nova širitev.

Tadej Topolnik, ppl
Vestnik
Tadej Topolnik.

Glasovnica, s katero lahko oddate svoj glas, je na voljo v novi številki Vestnika, glasujete pa lahko tudi preko spleta na https://vestnik.si/podjetjeleta.

pomursko-podjetje-leta pgz Vestnik izbor po-izboru-bralcev
Kaj zdaj berejo drugi