vestnik

V murskosoboški bolnišnici spet pred odločitvijo o ustavitvi naročenih operacij in ambulantnih pregledov

Majda Horvat, 11. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
V murskosoboški bolnišnici proučujejo vse možnosti glede organizacije dela v prihodnje.
Aktualno

V murskosoboški bolnišnici proučujejo vse možnosti glede organizacije dela v prihodnje. Širjenje novih različic virusa povečuje število bolnikov na zdravljenju, zbolevajo tudi zaposleni.

Zaradi hitrega širjenja novih različic virusa covid in s tem povezanih napovedi o povečevanju števila bolnikov, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje, tudi v murskosoboški bolnišnici proučujejo več možnosti glede prihodnje organizacije dela. "Po dogovoru z ministrstvom iščemo več rešitev. V primeru, da bo število zdravljenih še naraslo, hkrati pa se bo odsotnost zaposlenih zaradi okužb in karanten povečala, bomo morali odpovedati načrtovane operacije in delo v specialističnih ambulantah," je povedal direktor Daniel Grabar. Odločitev o tem bodo sprejeli na osnovi gibanja okužb v tem tednu, a predvidoma v začetku prihodnjega tedna. O tem bodo pravočasno seznanili bolnike, kakor tudi objavili sporočilo za javnost.

Zdaj je na zdravljenju v bolnišnici več kot 40 covidnih bolnikov, kar presega začetne napovedi o številu težje obolelih. Vse več pa je tudi odsotnosti zaposlenih tako zaradi okužb kot tudi tveganih stikov.

sb-ms virus ustavitev-operacij