vestnik

Športna dvorana ostaja velika želja

I. B., 23. 12. 2023
Ines Baler
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občinski svet Občine Cankova je nedavno sprejel rebalans proračuna za letos. Z njim se prihodki povečujejo za slabih 230 tisoč evrov in znašajo nekaj manj kot 3,8 milijona evrov, odhodki pa so višji za 288 tisoč evrov in znašajo 30 tisoč evrov več kot štiri milijone.

Za dobrih 16 tisoč evrov so se povečala sredstva za investicijsko vzdrževanje in gradnjo občinskih cest, predvsem zaradi poletnih neurij. V proračun so dodali še ureditev ceste v Gerlincih, ki jo je odnesla poplava, v višini 57 tisoč evrov, sanacijo in ponovno ureditev obcestnih jarkov ter rušenje in ponovno ureditev prepustov v znesku 12 tisoč evrov. Uredili bodo tudi javno razsvetljavo v romskem naselju Krašči, za kar bo namenjenih okoli pet tisoč evrov, deset tisoč evrov pa bodo namenili za spremembe in dopolnitve prostorskega načrta za romsko naselje Gornji Črnci. 

V leto 2024 se je zamaknila zunanja ureditev vrtca Cankova, za investicijska dela na osnovni šoli pa je namenjenih 181 tisoč evrov. Pri tem je župan Danilo Kacijan povedal, da so popravili vso škodo, ki je nastala na šolski in vrtčevski zgradbi v neurju, pri tem pa so veliko vlogo opravili javni delavci in zaposleni v režijskem obratu. Od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je občina za poplačilo intervencijskih stroškov prejela 43 tisoč evrov. 

V proračun za naslednje leto bo prenesena postavka izdelave projektne dokumentacije za športno dvorano na Cankovi, nato bodo tudi začeli pridobivati gradbeno dovoljenje. Kacijan je dejal, da sta njegova prioritetna projekta v tem mandatu prav telovadnica, za katero si želi, da bi bila dokončana v letih 2024 in 2025, ter nadgradnja vodovoda sistema B. V vaseh Občine Cankova je vodovod večinoma zgrajen, le v Gerlincih je potrebnih še nekaj priključkov. Kacijan je ob sprejemanju rebalansa proračuna poudaril, da so bili dobri gospodarji. 

Svetniki so potrdili še odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za gradnjo skladišča za kmetijske pridelke in stroje ob kmetijskem gospodarstvu v Skakovcih. 

občina-cankova proračun