vestnik

Sprememba na čelu Krajinskega parka Goričko

R.Š., 21. 8. 2023
Nataša Juhnov
Stanka Dešnik se po skoraj desetletju poslavlja od vodenja javnega zavoda Krajinski park Goričko, čeprav je tudi tokrat kandidirala za nov mandat.
Aktualno

Stanko Dešnik bo zamenjala dosedanja okoljska inšpektorica Darja Pajtler.

Po devetih letih bo na čelu javnega zavoda Krajinski Park Goričko, ki ga je država leta 2004 ustanovila za upravljanje z parkom, ki je bil leto pred tem razglašen za zavarovano območje narave, le prišlo do spremembe. Stanko Dešnik, ki javni zavod vodi od leta 2014, bo namreč s prvim septembrom zamenjala Darja Pajtler, sicer univerzitetna diplomirana inženirka agronomije, ki trenutno opravlja delo inšpektorice za naravo in vode na Inšpektoratu Republike Slovenije za naravne vire in prostor.

Vlada, ki ima pristojnost imenovanja in razreševanja direktorja javnega zavoda, je tako odločila na dopisni seji 17. avgusta na predlog resornega ministrstva, ki ga vodi minister Uroš Brežan. Pajtlerova bo, kot je bila že praksa v več kadrovskih primerih sedanje vlade, dobila le enoletni mandat vršenja dolžnosti, v katerem se bo očitno morala izkazati, da ji bo nato lahko pripadel tudi poln, petletni mandat.

stanka-dešnik krajinski-park-goričko darja-pajtler kadrovanje