vestnik

Spremenimo svet, povežimo se

Jože Gabor, 7. 4. 2018
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

Po Sloveniji poteka že 9. vseslovenska prostovoljska akcija, ki jo vsa leta pripravlja Slovenska filantropija. Poimenovali so jo Dan za spremembe in ji letos dali podnaslov “povezujemo skupnost”.

Tudi v Mestni občini Murska Sobota so se pridružili tradicionalni prostovoljski akciji Dan za spremembe.
Udeleženci so se pri murskosoboški Fazaneriji pridružili čistilni akciji mestnih četrti Mestne občine Murska Sobota. Koordinator akcije, tajnik mestnih četrti Božo Bohar je povedal, da so pobirali samo manjše odpadke v naravi, večje pa so evidentirali in jih bo pobrala Komunala Murska Sobota: »Rokavice in vreče je priskrbela mestna občina, udeležence pa smo prosili, da pridejo primerno oblečeni."


Pri akciji so sodelovali še Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, Večgeneracijski center Pomurja, Storitveno in invalidsko podjetje Ozare, osnovne šole in drugi. Polovica krajevnih skupnosti v mestni občini akcijo organizira ta konec tedna, polovica pa jo bo naslednji.


Z veseljem vsako leto ugotavljajo, dodaja Bohar, da je okolica vse bolj čista in je treba pobrati manj smeti, k čemu gotovo prispevajo tudi take akcije, s katerimi občane osveščamo o pomenu čistega okolja in sodelovanja.

Slovenska filantropija čistilna akcija dan za spremembe