vestnik

Srebrni trener Dalić v Novalji s prekmurskimi turisti

AG, 31. 7. 2018
Melita Dogar
Trener srebrne hrvaške reprezentance Zlatko Dalić ni bil nič kaj zvezdniški, ko so ga ustavili slovenski turisti.  
Aktualno

Zlatko Dalić, ta hip najbolj oboževani trener na Hrvaškem, ki ga pozna ves nogometni svet, ni bil nič kaj zvezdniški, ko so k njemu pristopili prekmurski turisti. 

"Na svetovnem prvenstvu smo zanj stiskali pesti," je dejala avtorica fotografije Melita Dogar, ko nam je posredovala svoje nepozabne spomine z letošnjega dopusta. V Novalji so namreč srečali nogometnega trenerja Zlatka Daliča in ga prosili za fotografijo, kar nogometnemu asu "Daliju", kot ga kličejo prijatelji in znanci, ni bilo odveč.


Filip Zver iz Gaberja se je tako skupaj z očetom Aleksandrom postavil ob bok nogometnemu velikanu.

f0d6a345853d22fcddb7ea139a032421
Damir Sagolj/Reuters
Dalić v objemu s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović.

Enainpetdesetletni trener iz hercegovskega Livna je sicer šele tik pred svetovnim nogometnim prvenstvom postal trener hrvaške rezprezentance. Večino kariere je namreč preživel v Savdski Arabiji. Tam je zadnjih deset let pustil pečat uspešnega trenerja. Pohvali se lahko, da mu je Al Ain, na svetovni lestvici klub, ki je bil na 335. mestu, v dveh letih uspelo dvigniti vse do 122. mesta. A eno so Arabci, nekaj povsem drugega pa je svetovno prvenstvo, kjer smo spremljali nogometno smetano. Dalić je tam izredno uspešno vodil hrvaško reprezentanco, moskovske finaliste.

kolinda grabar kitarovič Zlatko Dalić hrvaška nogometna reprezetanca svetovno nogometno prvenstvo 2018 novalja