vestnik

Srečanje starejših in zakoncev jubilantov

L. D., 5. 9. 2018
Lidija Domanjko
Srečanje starejših in zakoncev jubilantov v Križevcih.
Aktualno

Okoli 220 udeležencev srečanja v Križevcih v Ljutomeru, dogodek v okviru občinskega praznika

V vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru je potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov, ki se ga je udeležilo več kot 220 vaščanov.



Župan je obdaril najstarejše prisotne, čestital pa zakoncem, ki praznujejo kak jubilej. Simbolično darilo je župan podelil najstarejšemu prisotnemu občanu in občanki - to sta bila 98 letni Venčeslav Copot iz Ključarovcev in 95 leta Angela Šijanec iz Zasad. Bisernoporočno listino za skupnih 60 let, odkar sta sklenila zakonsko zvezo, sta iz rok župana prejela Marija in Franjo Gašparič iz Kokoričev.

e70c8f4622cd87e1ca5b26af1b8a651c
Lidija Domanjko
Srečanje starejših in zakoncev jubilantov v Križevcih. Fotografija Lidija Domanjko

Šest parov je prejelo zlatoporočne listine za svojih skupnih 50 let: Nada in Alojz Ostrc iz Kokoričev, Ljudmila in Franc Fifnja iz Grab, Jožefa in Jakob Šalamun iz Stare Nove vasi, Terezija in Franc Čolnik iz Lukavcev, Anica in Milan Vrbnjak iz Iljaševcev ter Olga in Franc Štuhec iz Vučje vasi. Na srečanje pa sta prišla tudi Šijanec Elizabeta in Anton Šijanec iz Bučečovcev, ki sta zakonsko zvezo sklenila pred 63 leti in sta bila med prisotnimi par z najdaljšim zakonskim stažem.
Prireditev je potekala v okviru dogodkov letošnjega 20. občinskega praznika.

križevci pri ljutomeru