vestnik

V četrtek nenadna sprememba, Arso razglasil oranžno opozorilo za vso državo

STA, Vestnik.si, 11. 9. 2024
ARSO
Za četrtek velja oranžno opozorilo za vso Slovenijo.
Aktualno

Agencija za okolje (Arso) je oranžno opozorilo zaradi obilnih padavin za četrtek razširila na vso Slovenijo. Opozorilo za celotno državo velja do petka zjutraj, ko oranžno opozorilo ostaja za vzhodno polovico države. Opozarjajo na možnost neviht z močnimi nalivi in sunki vetra ter poplavljanje hudourniških vodotokov.

Ponoči se bodo plohe in nevihte na zahodu okrepile in širile proti vzhodu. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Ob morju se bo krepil jugo. Jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.



V četrtek bo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bodo še nastajali močnejši nalivi. Ob morju bo sprva pihal okrepljen jugo, popoldne bo v notranjosti zapihal okrepljen veter severnih smeri, zvečer na Primorskem povečini zmerna burja. Sredi dneva bodo temperature od 11 do 18, na Primorskem do 24 stopinj Celzija. Popoldne se bo hitro hladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1400 metrov.

Od noči na četrtek do petka zjutraj so pričakovane obilnejše padavine. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra.

arso, vreme
ARSO
V petek je vzhod Slovenije zaradi nalivov obarvan oranžno.

Zaradi nalivov je agencija za okolje za četrtek sprva za izdala oranžno opozorilo zgolj za Gorenjsko in Primorsko, zdaj pa je alarm razširila na vso državo. V petek bo oranžno opozorilo veljalo za vhodno polovico države, medtem ko je zahod zaradi vetra obarvan v rumeno.

slovenija vreme