vestnik

Sredi noči so krenili proti Ukrajini

vestnik.si, 20. 3. 2022
Majda Horvat
V bolnišnici do vrha naložili vozilo s pomočjo za ukrajinske sirote.
Aktualno

Zbrali denar in kupili ter zbrali potrebščine za otroke v sirotišnici v Lvovu. Pomoč bo predana iz rok v roke na meji z Ukrajino.

Sredi noči je krenilo na pot proti ukrajinski meji kombinirano vozilo murskosoboške bolnišnice, ki so ga do vrha naložili s potrebščinami za otroke v sirotišnici v Lvovu. Pred nekaj dnevi je na predlog vodstva bolnišnice stekla med zaposlenimi dobrodelna akcija zbiranja denarja, s katerim so kupili nujno potrebne stvari, kot so tople odeje, plenice, toaletne potrebščine in drugo, bolnišnica pa je prispevala še obvezilni material in sanitetno opremo. "Zbrali smo 4.300 evrov, kar nas je vse prijetno presenetilo in razveselilo," je povedala Nataša Kreft, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege.

Vest o zbiranju pomoči se je hitro razširila tudi v javnosti in akciji so se pridružile še Pomurske lekarne, Evangeličanska cerkvena občina iz Gornjih Slaveč, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, ljutomerska Karitas in Rdeči križ.

Pri organiziranju pomoči jih je vodila želja, da bi vedeli, komu bo ta namenjena, je povedala Manuela Kuhar Makoter, strokovna direktorica, zato so se povezali s Svetlano Oletič, ki je prišla pred leti iz Ukrajine v Prlekijo, ona pa z zdravnicami v zahodnem delu Ukrajine, ki ob svojem delu delajo še drobrodelno.


Bolnišnica se je tako povezala z zdravnico Tanjo Kružinsko iz Užgoroda, ki bo tudi organizirala prevzem pripeljanega blaga na madžarsko-ukrajinski meji, kamor so se ponoči podali Peter Brenčič, vodja tehnično-vzdrževalne službe v bolnišnici skupaj še z dvema sodelavcema. Brenčič je tudi predlagal, da bi zbrano sami prepeljali in da zbranega ne bi dodajali nekemu širšemu konvoju, kot je bilo sprva mišljeno.

sb-murska-sobota pomoč-ukrajini peter-brenčič