vestnik

Stanka Dešnik se je poslavila z mesta direktorice JZ KP Goričko

Vestnik.si, 31. 8. 2023
Nataša Juhnov
Stanka Dešnik
Aktualno

Mandat zaključuje po devetih letih.

Stanka Dešnik, dosedanja direktorica Javnega zavoda Krajinski park (JZ KP) Goričko, se je v četrtek po devetih letih poslavila s tega mesta. 1. septembra bo vodenje zavoda prevzela vršilka dolžnosti direktorja Darja Pajtler, o čemer smo v našem mediju že pisali. 

Pred zaključkom mandata se je Dešnikova zahvalila vsem, ki so v vseh teh letih podpirali njo in njene sodelavce pri vodenju zavoda, ki je, kot je pojasnila, sledilo viziji Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség iz leta 1992. "Zanjo smo se odločili po tem, ko je padla Železna zavesa in se je pričelo novo obdobje v Evropi po letu 1989 tudi v regiji ob Muri, saj smo lažje zadihali, se povezali čez mejo in bili trdno prepričani, da je narava tista, ki povezuje. Četudi odločevalci in politiki ta evropski in globalni cilj v javnosti ne omenijo prepogosto ali vanj tudi ne verjamejo, nas dogajanje zadnje čase silno prepričuje, da so potrebne spremembe naših izkoriščevalsko-pridobitnih navad," je v sporočilu, ki ga je v znak zahvale med drugim poslala županom, poslancem, sodelavcem, svetnikom JZ KP Goričko in medijem, zapisala Dešnikova. 

Ta ostaja kot krajinska arhitektka še naprej zaposlena v zavodu na delovnem mestu visoki naravovarstveni svetnik, pri čemer upa in si želi, kot je pojasnila, da bi do upokojitve s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami ter s poznavanjem prostora in ljudi smela pomagati pri oblikovanju kulturne krajine in ohranjanju delov narave v njej, ki so ključni za preživetje vseh. "Še naprej si želim ostati aktivna tudi na področju mednarodnega in čezmejnega sodelovanja ter pri pripravi vrhunskih kulturno-umetniških dogodkov na gradu, kjer sta srce in druša Krajinskega parka Goričko ter oko slovenske kokoške," je še dodala Stanka Dešnik.

jz-kp-goričko stanka-dešnik