vestnik

Stanovanjski sklad in Občina Lendava podpisala pogodbo o nakupu zemljišč za gradnjo najemnih stanovanj

Vestnik.si, 16. 8. 2021
Majda Horvat
Stanovanjski sklad bo gradil na zemljiščih za lendavskim vrtcem.
Aktualno

»Danes smo z Občino Lendava podpisali pogodbo o nakupu zemljišča. Veliko je kar 7.171 kvadratnih metrov. V prihodnje bomo na zemljišču zgradili nova javna najemna stanovanja in tako občanom Lendave zagotovili nove stanovanjske enote,« je ob ponedeljkovem podpisu pogodbe z navdušenjem poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Kot smo sicer že poročali, je odločitev za gradnjo najemnih stanovanj v Lendavi presenetljiva, več o tem si lahko preberete tukaj.
Stanovanjski sklad RS je aktiven po vsej Sloveniji. Tako po večjih kot tudi po manjših mestih povečuje stanovanjsko mobilnost prebivalstva, omogoča lažjo dostopnost do stanovanj ter ustvarja uravnoteženo ponudbo kakovostnih in funkcionalnih stanovanjskih enot. »Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji. Do konca leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi,« je izpostavil direktor Stanovanjskega sklada RS.
Sklad je nedavno prevzel novih 27 stanovanj v Murski Soboti, 76 stanovanj v Kočevju, 10 stanovanj v Podčetrtku in 5 stanovanj v občini Rogaška Slatina oz. v naselju Spodnja Kostrivnica.
V teku oz. skoraj pri koncu sta še dva velika projekta – soseska Novo Brdo v Ljubljani in soseska Pod Pekrsko gorco v Mariboru. V Ljubljani bo Sklad ponudil 498, v Mariboru pa 400 javnih najemnih stanovanj.
»Zagotovili bomo tudi novih 28 stanovanj v Slovenski Bistrici in 40 stanovanj v Slovenj Gradcu. Prevzem omenjenih stanovanj bo v mesecu septembru. V Slovenj Gradcu bomo pozneje oz. v novembru prevzeli še 27 novih oskrbovanih stanovanj,« je zaključil mag. Črtomir Remec.
Stanovanjski sklad RS je investitor lastnih gradenj najemnih stanovanj in sofinancira gradnje v sodelovanju z občinami in drugimi prosilci oz. ponudniki ter kupec stanovanj na trgu. Skrbi za uravnoteženo ponudbo primernih najemnih stanovanj za vse skupine prebivalstva. Uporabnikom stanovanj zagotavlja čim večjo kakovost bivanja ob razumnih stroških in čim manjšem obremenjevanju okolja. Do  leta 2023 ima namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi.
stanovanjski-sklad lendava stanovanja