vestnik

Stara ekonomska ponovno na dražbo

Rok Šavel, 6. 9. 2021
Jure Zauneker
Jevšek zagotavlja, da bodo objektu vdahnili novo življenje, če dejansko pride do neodplačnega prenosa na lokalno skupnost.
Aktualno

Prva dražba ni uspela, zato ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport poskuša znova najti interesenta za nakup nepremičnin bivšega objekta Ekonomske šole v Murski Soboti s telovadnico.

Maja letos je ministrstvo iskalo kupca za zapuščeni objekt nekdanje ekonomske šole s telovadnico, a za objekt po izklicni ceni 442 tisočakov ni bilo interesa. Nova dražba bo potekala 30. septembra, tokrat izklicna cena za celotno nepremičnino znaša 376 tisoč evrov.

stara ekonomska šola Murska Sobota
Vanesa Jaušovec
Nekdanja ekonomska šola s telovadnico se tokrat prodaja na dražbi po izklicni ceni 376 tisoč evrov.

Bo na koncu objekt dobila občina?

Soboški župan Aleksander Jevšek upa, da se bo vendarle opogumil kak investitor, saj gre za atraktivno lokacijo, poleg tega je s vsako dražbo izklicna cena nižja.

"Kot župan si želim, da se s tem objektom nekaj naredi, saj je obstoječe stanje, ko propadajoča zgradba sameva in kazi videz mesta, najslabši možen scenarij" meni Jevšek in dodaja, da če bo objekt vendarle prišel nazadnje v last mestne občine, za kar obstajajo pravne podlage po treh neuspelih javnih dražbah, bodo sprožili aktivnosti, da prostori dobijo novo življenje in vsebine. Kot vemo je pred časom obstajala ideja, da bi na tem mestu nastal upravni center, za kar je bil že skorajda zagotovljen denar, a do realizacije nato vendarle ni prišlo.

ekonomska-šola-murska-sobota javna-dražba ministrstvo-za-izobraževanje,-znanost-in-šport aleksander-jevšek