vestnik

Stara šola v Čentibi ne bo več samevala

Vestnik.si, 24. 8. 2023
Občina Lendava
Podpis izvajalske pogodbe za obnovo in prizidavo stare šole v Čentibi.
Aktualno

Investicijo sofinancira madžarski sklad.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Vukajlo Babić, direktor podjetja Inobačka d.o.o., sta v prostorih mestne hiše podpisala izvajalsko pogodbo za obnovo in prizidavo stare šole v Čentibi za potrebe vrtca.

Investicija predvidenih del znaša dobrih 648 tisoč evrov, v sklopu investicije je načrtovano, da se obstoječi objekt preuredi za potrebe dodatnih enot Vrtca Lendava. Preureditev je predvidena v okviru obstoječih gabaritov pritličja, k obstoječemu objektu pa se bosta na vzhodni in južni strani prizidali pokriti terasi z nadstreškoma ter pri vhodu na severni strani vetrolov dimenzij. Skupna površina obdelave znaša 336,3 m2.

»Izredno me veseli, da stara šola v Čentibi ne bo več samevala. Z njeno obnovo in prizidavo bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji za dejavnost vrtca, ki dodatne prostorske kapacitete nujno potrebuje. Z vzpostavitvijo oddelkov vrtca v Čentibi bo na dvorišču stare šole spet živahno in lahko se bo slišal otroški smeh. Verjamem, da bo to v vas vneslo novo energijo in prispevalo k vnovični oživitvi vaškega jedra,« je ob podpisu pogodbe izpostavil župan. 

Sofinancerska sredstva za izvedbo investicije zagotavlja fundacija Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

čentiba občina-lendava prenova