vestnik

Starejši so nam veliko dali in nam še vedno dajejo

Majda Horvat, 1. 10. 2021
Nataša Juhnov
Dom starejših Lendava ima novega direktorja.
Aktualno

Goran Kuzma prevzel vodenje Doma starejših Lendava. Pogled na starejše se je zaradi epidemije spremenil, izboljšal. Spoznali smo, da gre za ljudi, ki jih imamo radi.

Starejšim je potrebno nameniti več pozornosti, saj so oni tisti, ki so pomagali graditi našo sedanjost, je ob mednarodnem dnevu starejših, ki ga obeležujemo danes.1. oktobra,  povedal Goran Kuzma, direktor Doma starejših Lendava. To funkcijo je prevzel pred nekaj dnevi od Franca Špilaka, dosedanjega direktorja, prej pa je bil sam zaposlen kot strokovni vodja in socialni delavec v domu starejših Senecura Radenci.

Epidemija koronavirusa je v zadnjem letu in pol najbolj prizadela prav starejšo generacijo, prispevala pa je vendar tudi k temu, da se je pogled na starejše spremenil, izboljšal. Spoznali smo, da gre za ljudi, ki jih imamo radi, se strinja Kuzma. Starejši so nam veliko dali in nam še vedno dajejo, in prav je, da jim kot družba nekaj vrnemo. Starost je treba osmisliti, pri skrbi za starejše sejati dobro, če želimo sami dobro žeti.  

Z zagotavljanjem dodatnih sredstev  in programov na nacionalni ravni se bo to lahko v prihodnje uresničevalo v polnejši meri, prispevalo pa bo tudi k boljšemu institucionalnemu varstvu starejših.  

8021_3283_2013-11-08_034
Seniorji.org
Goran Kuzma

Goran Kuzma torej vodenje Doma starejših Lendava prevzema v času novih okoliščin in priložnosti, njegova želja pa je, da bo za nadaljnjo pot uspel vzpostaviti dobro sodelovanje vseh deležnikov, stanovalcev, zaposlenih, svojcev in lokalnih skupnosti. "Za dobro sodelovanje si bom zelo prizadeval, iskal pa bom tudi priložnosti za sodelovanje doma  v širšem okolju," je povedal Kuzma.

Prednostna naloga je tudi dokončanje začetih projektov, med drugim dnevni center za starejše v Odrancih, prepričan pa je tudi, da bodo z lokalnimi skupnostmi uspeli uresničili še kakšno tovrstno sodelovanje. Posvetil se bo tudi iskanju izboljšav znotraj doma, v želji za boljše sobivanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih.  

dan-starejših goran-kuzma dom-starejših-lendava