vestnik

"Starost je le številka," pravi Srečko Kalamar ob svojem jubileju

Melani Svetec, 15. 7. 2024
Osebni arhiv
Srečko Kalamar si praznovanja ne bi mogel predstavljati brez svojih sodelavcev, saj so mu kot družina. FOTO Osebni arhiv
Aktualno

V sedmem desetletju življenja bo več časa namenil hobijem, ne le službi

Srečko Kalamar, ustanovitelj podjetja Goričanka Kalamar, je nedavno praznoval okroglih 60 let. Ta življenjski mejnik je bil priložnost za razmislek o preteklosti, dosežkih in prihodnosti. Priznal je, da se številka 60 sprva zdi zastrašujoča. Že pred desetimi leti, ob petdesetem rojstnem dnevu, je občutil nelagodje ob misli na staranje. A z leti je razumel, da starost ne določa našega resničnega počutja ali vrednosti. »Konec koncev je to le številka,« pravi z nasmehom in dodaja, da si prizadeva, da se počuti mlajšega, kot mu kažejo leta.

Čeprav je jubilej dočakal že marca, je proslavljanje prestavil na dan državnosti. Praznovanje v Panonski vasi, na katerem se je zbralo 90 ljudi, je bilo čudovita priložnost za zahvalo vsem, ki so pomembni v njegovem življenju. Med gosti so bili družinski člani, sorodniki, prijatelji in sodelavci, ki jih zaradi tesne povezanosti šteje za širšo družino. »Vsi smo en družinski krog,« poudarja Srečko. 



Še posebej je ponosen na to, da je vse življenje sledil svojim ciljem in ostal zvest svoji poti – bodisi v podjetništvu bodisi na drugih področjih, kot sta kultura in turizem, kjer je pustil pomemben pečat. Njegovo delo ni koristilo le podjetju, ampak tudi širši skupnosti in domači pokrajini. Po 60 letih življenja in 35 letih uspešnega delovanja v zasebnem sektorju se še vedno trdno drži svojih načel, vendar z vstopom v novo desetletje življenja čuti, da je čas, da se nekoliko sprosti in začne posvečati več pozornosti hobijem, ne le službenim obveznostim. Prepričan je, da bo sedaj imel več časa, da se posveti še drugim vidikom svojega življenja in najde pravo ravnotežje med poklicnim in osebnim zadovoljstvom.

449083600_7874764602572187_5689411489670576052_n
Osebni arhiv
Praznoval je v krogu najdražjih.

srečko-kalamar 60-let rojstni-dan