vestnik

Ste utrpeli škodo v neurju? Preverite, kaj zavarovalnice svetujejo pri prijavi

Vestnik.si, 14. 7. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Številna gospodinjstva so v minulem neurju utrpela škodo. To pomeni več dela za zavarovalnice, ki že prejemajo prve prijave škod. Preverili smo, kaj svetujejo.

"Narava je marsikje pokazala svojo moč. V takih primerih je pomembno, da najprej poskrbite, da zaščitite sebe, najbližje in svoje premoženja, kolikor ga lahko, škodo pa boste najhitreje prijavili na daljavo," so zapisali pri zavarovalnici Generali. E-prijavo lahko oddate TU, s tem pa se izognete izpolnjevanju obrazcev za prijavo škode na zavarovalnici, usmerjena vprašanja pa vas vodijo, da oddate vse potrebne podatke in da bo reševanje vašega primera hitrejše. Nastalo škodo, če je mogoče, tudi fotografirajte, so dodali. 

Pri zavarovalnici Triglav zavarovancem sporočajo, da lahko škodo po neurju oddate preko spleta, mobilne aplikacije, pri zastopniku ali po telefonu. 

Tudi pri zavarovalnici Grawe vam omogočajo, da premoženjsko škodo prijavite preko spletnega obrazca, preko ročnega obrazca ali osebno v poslovalnici. Na daljavo lahko škodni primer oddate tudi pri zavarovalnici Sava, kjer vam omogočajo še ogled škode na daljavo. Za to potrebujete pametno napravo, dostop do spleta in elektronski naslov. 

zavarovalnice škoda neurje