vestnik

Štiri pomurske gostilne sodelujejo na Tednu restavracij 

Vestnik, 12. 10. 2018
Uroš Mencinger
V Pomurju lahko obiščete štiri gostilne, ki sodelujejo na Tednu restavracij.
Aktualno

Do 21. oktobra bodo restavracije stregle posebne menije, z najmanj tremi hodi, po skupni ceni 18 evrov. 

Danes se začenja jesenski Teden restavracij, v katerem sodeluje sto slovenskih gostiln in restavracij, ki so na kulinaričnem portaluhttps://vivi.si/najbolje ocenjene. Kulinarični teden bo trajal do nedelje, 21. oktobra, in bo obsegal največje število sodelujočih doslej. Organizatorji sporočajo, da bo sodeč po dosedanjih rezervacijah posebno pripravljene jedi okušalo več kot 45 tisoč gostov.

Gostilne in restavracije v tem obdobju pripravijo posebne menije z najmanj tremi hodi, cena teh pa je tokrat 18 evrov.



Teden restavracij je bil prvič prirejen leta 2012, predvsem zato, da ima večina zaradi prijaznejših cen menijev možnost obiskati restavracije, ki jih sicer ne bi. Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger je dejal: "Sodelujejo zgolj dobre gostilne in restavracije, ki so pripravile res dobre jedi in menije za prijazno ceno. Teden restavracij, ki ni več le občasna akcija, temveč je prerasel v množično dobrojedsko gibanje, je zato spodbuda, da radi dobro jemo vse leto.”

Na Tednu restavracij iz Pomurja sodelujejo:
gostilna Zorko (Boreci), gostilna Mencinger (Črešnjevci), gostilna Rajh (Bakovci) in gostilna Tramšek (Žerovinci).


teden-restavracij akcijska-cena gostilna-zorko gostilna-mencinger gostilna-rajh