vestnik

Stolp Vinarium dočakal tristo tisočega obiskovalca 

Damjana Nemeš, 3. 11. 2018
Aleš Cipot
Stjepan Križnik iz Rogaške Slatine. 
Aktualno

Prekmursko turistično točko je v treh letih obiskalo zavidljivo število turistov od blizu in daleč. 

Na vrh stolpa Vinarium se je danes povzpel že tristo tisoči obiskovalec.To okroglo število obiskovalcev so na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji dosegli v treh letih. Sto tisoč obiskovalcev se je na stolpu zvrstilo do 5. oktobra 2016, slabo leto za tem, natančneje do 30. septembra 2017 je stolp obiskalo dvesto tisoč obiskovalcev, mejnik tristo tisoč obiskovalcev pa so dosegli danes, ko je na vrh stolpa stopil Stjepan Križnik iz Rogaške Slatine.



Kot je v imenu Turistične zveze Lendava povedala Monja Dobnik, so ob tej priložnosti pripravili tudi krajšo slovesnost. Zbrane, bilo jih je nekaj več kot sto, je uvodoma nagovoril župan Občine Lendava Anton Balažek, nato pa so se prepustili glasbi Saše Zvera, akademskega glasbenika ter uživali v pokušanju vin, ki so jih na stojnicah ponujali lokalni vinarji.
Tristo tisoči obiskovalec stolpa Vinarium je kot nagrado za obisk prejel nočitev v Termah Lendava za dve osebi, vstopnico za ponovni obisk stolpa, izposojo električnega kolesa ter vstopnico za obisk Muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva Lendava.




vinarium 300.000 lendava