vestnik

Sum onesnažene pitne vode na območju Sovjaka. Še danes bodo razdeljevali ustekleničeno vodo

Vestnik.si, 7. 4. 2021
Nataša Juhnov
Voda. Slika je simbolična.
Aktualno

Iz preventivnih razlogov je uveden ukrep oziroma priporočilo, da se pitna voda iz javnega vodovoda do nadaljnjega ne uporablja za pitje.

Iz javnega podjetja Prlekija so sporočili, da so v delu vodovodnega omrežja v naseljih Sovjak, Kraljevci in Grabonoš-vrh v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici zaznali vonj in okus vode po lahkohlapnih snoveh. »Predpostavljamo, da je v vodovodno omrežje prišla neznana snov. Vonj in okus je zaznati predvsem v topli vodi. Iz preventivnih razlogov je uveden ukrep oziroma priporočilo, da se pitna voda iz javnega vodovoda do nadaljnjega ne uporablja za pitje,« so sporočili iz javnega podjetja.

vodovod,
Nataša Juhnov
Voda. Slika je simbolična.

Zato bo danes od 16. do 18. ure in v četrtek od 16. do 20. ure pri gasilskem domu v Sovjaku potekalo razdeljevanje embalirane pitne vode. »Voda iz javnega vodovoda se lahko uporablja za osebno higieno in gospodinjska opravila. Vse občane naprošamo, v kolikor kar koli vedo o dogodku oziroma možnosti vdora onesnaženja v vodovodni sistem, nas naj o tem obvestijo na telefonsko številko 080 24 26,« so še sporočili iz Javnega podjetja Komunala.

pitna-voda javno-podjetje-prlekija sovjak