vestnik

Svet zavoda RIS Dvorec Rakičan razrešen, imenovan bo nov

Vestnik.si, 12. 8. 2023
Arhiv
Imenovan bo nov svet zavoda RIS Dvorec Rakičan.
Aktualno

Na petkovi seji Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Murska Sobota so člani komisije po tem, ko so prejeli odstopne izjave treh članov sveta zavoda Raziskovalno izobraževalnega središča (RIS) Dvorec Rakičan in se seznanili z odstopom četrte članice, predstavnice zaposlenih v javnem zavodu, določili, da pričnejo postopek razrešitve še preostalega člana sveta zavode, ki odstopne izjave ni podal.

Mestna občina kot ustanoviteljica javnega zavoda imenuje štiri predstavnike v svet zavoda, eden je predstavnik zaposlenih.

V svetu zavoda so bili Silvo Jakob, Matjaž Durič, Nives Cajnko, Suzana Počič in predsednik Jožef Varga. 

Kot so sporočili, se že nekaj časa ugotavlja, da med člani sveta obstaja medsebojno nerazumevanje in nesodelovanje, prav tako je tudi evidentno, da različno interpretirajo veljavne določbe statuta in ustanovitvenega akta, ki bi jih morali pravilno uresničevati in upoštevati pri delu. "Posledica vsega tega je situacija, ko se svet javnega zavoda, kljub pozivu župana za čimprejšnji sklic seje, vse od zadnje 14. seje, 21. junija letos, ni mogel sestati, čeprav bi to terjala trenutna situacija glede poslovanja in ravnanj vodstva javnega zavoda," so sporočili. 

Zato je komisija sprejela odločitev, da se zaradi nemotenega delovanja javnega zavoda imenuje celoten nov svet zavoda. Vanj bo po mnenju mestne občine treba imenovati člane, ki bodo kompetentni, strokovni in bodo zmožni z medsebojnim dialogom in razumevanjem razmer ter problematike, sprejemati odgovorne odločitve, ki bodo v interesu ustanovitelja in samega javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan.

ris-dvorec-rakičan svet-zavoda razrešitev