vestnik

Svetovni dan kave: z verzom jo lahko plačate tudi v Ljutomeru 

I. B., 1. 10. 2018
Nataša Juhnov
Ditka in Feri Lainšček sta podpornika akcije. 
Aktualno

Ob svetovnem dnevu kave lahko po nekaterih lokalih v Sloveniji kavo plačate z verzom. Letošnja tema se glasi Srečaj se z verzi. 

Na prvi oktobrski dan od leta 2015 naprej obeležujemo svetovni dan kave. V petnajstih lokalih po Sloveniji boste lahko z verzom, posvečenem prijateljstvu, dobili skodelico kave ali čaja brezplačno.

Danes poteka akcija "Srečaj se z verzi", ki prijatelje, kolege in znance poziva, da si v vse bolj virtualnem svetu utrgajo trenutek za prava prijateljstva, se srečajo ob kavi ali čaju, izmenjajo čustva in jih prelijejo na papir.


1ccb0e4cf9702f870603ad85e8cfac45
Pixabay
Povabite prijatelje na kavo in si vzemite trenutek za vas.


Pomurci si lahko kavo z verzom privoščite le v Ljutomeru, in sicer v Dioniz baru. Drug najbližji lokal, ki podpira akcijo Srečaj se z verzi, pa je v Mariboru. Vse lokacije lahko najdete tu:https://www.meinlcoffee.com/sl/poezija/poeticni-dogodki/meet-with-a-poem-2018/#location

Svetovni dan kave organizira Mednarodna organizacija za kavo. Letošnja tema nosi naslov Ženske in kava, saj imajo ženske pomembno vlogo v celotni kavni verigi. Od posaditve kavovca, obiranja jagod, obdelave, prodaje, do praženja in priprave napitka. Mednarodna organizacija za kavo želi izpostaviti enakopravnost in pravičnost žensk v kavni verigi.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/m1Yef_KQ_VA##
Moč navdiha bosta ob svetovnem dnevu kave širila tudi Ditka in Feri Lainšček, podpornika pobude. Po navdihu najlepših verzov, ki so jih v marcu posamezniki v kavarnah pustili v zameno za kavo ali čaj, sta uglasbila in upesnila pesem Srečanja. Danes bo predstavljen tudi nov videospot za omenjeno pesem.

Pixabay
Ponekod lahko kavo plačate z verzom. 
svetovni dan kave plačaj z verzom